Algemene Cultuurwetenschappen: zo gaat het met mijn studie

Foto door Lisa Fotios op Pexels.com

Ik studeer nu bijna een jaar Algemene Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit en ik ben nog steeds erg blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen. Om de vraag dus maar gelijk te beantwoorden: het gaat goed met mijn studie. Dat is natuurlijk positief nieuws en ik vertel er graag meer over.

Lees verder

Loslaten van statische identiteiten en kiezen voor het echte leven

Foto door Pixabay op Pexels.com

Met liefde terugkijken op oude tijden kan heel goed samengaan met een sterke behoefte aan nieuwe activiteiten en ervaringen. Tenminste, als je mij bent. Zo ontroerd als ik kan zijn over wat er ooit was, ook als het niet mijn eigen geschiedenis was, zo verheugd en enthousiast kan ik zijn over wat er allemaal voor mij ligt. Die waardering voor openheid, beweging en mogelijkheden is iets wat bij mij past, al voelt die nadruk op mij als persoon niet helemaal zuiver. Als er namelijk iets is waar ik steeds minder waardering voor kan opbrengen, dan is het wel het opgelegd krijgen van een statische identiteit. Of het nu door een ander is, of door mijzelf, of – en zo gaat het vaak – een combinatie van factoren.

Lees verder

Nostalgie, anemoia en muziek

Foto door Kai Pilger op Pexels.com

Het gevoel van verlangen, van heimwee en nostalgie, van anemoia, ik zie het op deze foto en ik hoor het in muziek. In de teksten en in de klanken. De persoonlijke ervaring van de kunstenaar, maar herkenbaar en voelbaar voor velen. Of is het juist het eigene dat maakt dat we ons er zo in herkennen?

Lees verder

Studeren aan de Open Universiteit: waarom ik enthousiast ben

Foto door Pixabay op Pexels.com

Weet je dat het heerlijk is om ergens helemaal in te duiken? Om je te laten leiden door enthousiasme en leergierigheid? Om actief op zoek te gaan naar oude en nieuwe kennis? Om te werken aan je eigen inzichten? Mijn liefde voor leren gaat diep, net als mijn liefde voor kunst en cultuur. Ik ben dan ook blij dat ik Algemene Cultuurwetenschappen studeer aan de Open Universiteit.

Lees verder