Dagelijkse opdracht: mijn favoriete type weer

Wat is je favoriete type weer?

Wat een fijne vraag! Als liefhebber van natuur, wandelen en natuurwandelingen vertel ik graag over mijn favoriete weertype. Het is de tijd van het jaar, of eigenlijk: we staan net weer aan het begin. In combinatie met deze oude bloesemfoto maak ik het nu wel erg makkelijk, maar ook dat mag wel een keer. Er is niets mis met dingen die soepel verlopen of eenvoudig zijn. En er is zeker niets mis met mijn favoriete weertype.

Je raadt het al: ik ben dol op lenteweer! De frisheid, de zachtheid, de vriendelijkheid, en natuurlijk de warmte. De geur van ontluikend leven, de vogeltjes die vol goede moed van zich laten horen. Het briesje dat mij een gevoel van vrijheid geeft. Weg met de winter. We beginnen gewoon weer opnieuw.

Voor mij is de lente veel meer een nieuw begin dan welke Nieuwjaarsdag ook. Toch was ik voorheen steeds in de weer met veranderingen die ik in het nieuwe jaar wilde doorvoeren en doelen die ik specifiek in die periode wilde behalen. Nu is de lente het moment waarop ik samen met de natuur in beweging kom. Niet door van alles te moeten, maar door te ervaren waar ik van opbloei. De bloesems zijn ook op dit gebied een inspiratiebron.