Laten we even stilstaan bij: All ’Bout the Money (Meja)

Foto door Jonathan Borba op Pexels.com

Eind jaren ’90 zongen we collectief mee met dit opgewekte, maar confronterende lied van Meja. Blijkbaar hebben velen van ons haar boodschap onvoldoende geïnternaliseerd, want nu, zo’n 25 jaar later, zijn geld, macht en status belangrijker dan ooit. En inderdaad is dat allesbehalve grappig.


Meja – All ‘Bout the Money

We zouden zo anders kunnen zijn. We zouden oprecht kunnen zijn, menselijk en rechtvaardig. We zouden ons bewust kunnen zijn van onze waarde, en van onze waarden. We zouden kunnen gaan staan voor wat juist is. We zouden ons kunnen afkeren van wat schadelijk is. We zouden onszelf en elkaar kunnen beschermen. We zouden in onszelf en elkaar kunnen geloven. We zouden opbouwend kunnen zijn. We zouden kunnen dromen. We zouden onze dromen kunnen verwezenlijken.

Allemaal mogelijkheden die er zijn, voor ieder van ons. Mogelijkheden die we ons door het kapitalistisch systeem en de vertegenwoordigers daarvan niet mogen laten ontnemen.