Algemene Cultuurwetenschappen: zo gaat het met mijn studie

Foto door Lisa Fotios op Pexels.com

Ik studeer nu bijna een jaar Algemene Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit en ik ben nog steeds erg blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen. Om de vraag dus maar gelijk te beantwoorden: het gaat goed met mijn studie. Dat is natuurlijk positief nieuws en ik vertel er graag meer over.

Eerst wat feitelijke informatie. Dankzij de modules die ik heb afgerond en de vrijstellingen die ik heb gekregen, zit ik nu op 80 van de 180 ECTS. De meeste vrijstellingen betreffen de postpropedeuse; van de propedeuse zelf zit ik nu bijna op de helft. Ik heb een 8,6 voor Oriëntatiecursus cultuurwetenschappen en een 6,4 voor Inleiding in de filosofie 1. Momenteel volg ik Academisch schrijven en Inleiding in de filosofie 2, en werk ik aan mijn planning voor komend academisch jaar.

En dan nu hoe ik mijn studie ervaar. Ik zei het hierboven al: ik ben nog steeds enthousiast. Het uitgedaagd worden, het echt kunnen en moeten gaan voor mijn studie, dat vind ik zo waardevol. Ik kijk ook erg uit naar de nieuwe opzet van de bachelor, met de maatschappelijke invalshoek die naast de klassieke disciplines steeds belangrijker wordt. Het past bij mij: verdieping vinden in kunst en cultuur én stilstaan bij de manier waarop onze samenleving is ingericht. Ik heb zo mijn zorgen en ideeën over wat ik om mij heen zie gebeuren en wil onderdeel zijn van de oplossing. Wetenschappelijk onderzoek kan hierin veel betekenen, zeker in combinatie met werk- en levenservaring en actief burgerschap.

Ik studeer dus gemotiveerd verder, met waardering voor al het goede dat ooit bestond of nog steeds bestaat, en met inzet en belangstelling voor wat zal ontstaan.