Rust zoeken in chaotische en onzekere tijden

Een foto van de Japanse Tuin. Geen recente foto, dat begrijp je, maar het ziet er zo rustgevend uit en dat is precies wat ik, net als vele anderen, nu heel hard nodig heb. Ik wil de pandemie eigenlijk geen plekje gunnen op mijn blog, daar is mijn blog mij gewoon te dierbaar voor, maar ik kan je vertellen dat de hele situatie veel met mij doet. Om het thuis allemaal een beetje vol te houden, heb ik mezelf de ruimte gegund om mijn yoga- en meditatiebeoefening nu echt serieus te nemen. Dat is dan weer een lichtpunt in deze duistere tijden.

Een tijdje geleden heb ik de online cursussen Mindfulness (Psychologie Academy) en Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s (Happy with Yoga Academy) afgerond. Ik volgde ze al wat langer, met periodes dat ik er meer of minder intensief mee bezig was, maar altijd met de intentie om ervan te leren en erin te groeien. Ironisch genoeg vond ik het lastig om in drukke tijden het ritme erin te houden, terwijl het juist op die momenten heel helpend zou zijn geweest. Gelukkig heb ik mijn beoefening telkens weer opgepakt.

Nu ik voor langere tijd aan huis gebonden ben, vind ik het prettig om aan mijn innerlijke groei te werken. Het geeft hopelijk wat rust, bezinning en positieve focus. Het is ook fijn om echt even met mezelf bezig te zijn na al mijn inzet en betrokkenheid van de afgelopen jaren. Ik weet heel goed hoe ik anderen van dienst kan zijn en nu is het tijd om te leren hoe ik die aandacht aan mezelf geef, zonder mij daar bezwaard over te voelen. De oefeningen zullen mij leren ervaren dat ik dat gewoon waard ben, net als iedereen.

Ik volg nu de online cursussen Mediteren (Happinez Trainingen), en Yoga Nidra: Ontdek de kunst van bewuste diepe ontspanning en Mindfulness voor het dagelijkse leven: Hoe ga je van chaotisch en gestresst naar rustig en gelukkig? (Happy with Yoga Academy). Wat ik volg of heb gevolgd sluit goed bij elkaar aan. Soms is er overlap, maar dat geeft niet: herhaling is nodig als het gaat om mentale ontwikkeling, en verschillende docenten zullen ook weer met verschillende invalshoeken komen. Elke keer gaat mijn brein daar weer anders mee om. Bovendien: met alle negatieve maatschappelijke verhalen is het alleen maar opbouwend om meerdere malen dingen te horen die wél helpen.

Wat ik ga ervaren of ontdekken, merk ik gaandeweg. Dat ik steeds meer ga inzien dat mijn welzijn belangrijk is en dat ik mag doen wat goed is voor mij, dat neemt niemand mij meer af.

 

Meer informatie
Happinez Trainingen
Happy with Yoga Academy
Psychologie Academy

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s