Mijn antwoorden op ‘Elke dag een vraag’ – deel 9

Zo nu en dan sta ik als blogger stil bij de grote en kleine vragen die gesteld worden in het boekje Elke dag een vraag: een dagboek voor vijf jaar. Ik doe dit sinds vorig jaar april en ben van plan om nog twee blogposts over deze vragen te plaatsen, vandaag en midden/ eind maart. Laat ik eerst mijn antwoorden van vandaag delen.

3 januari 2020 Wat zou je willen veranderen in de wereld?
Ik zou de wereld vrijer, rechtvaardiger en verdraagzamer (volgens de idealen vrijheid, gelijkheid en broederschap) willen maken. Ik droom van een wereld die ieder mens verwelkomt. Verder zou ik ervoor zorgen dat mensen in harmonie leven met dieren en natuur. Ja, ik ben een dromer. John Lennon was dat ook. Laat je inspireren door onderstaande nummers, waaronder Imagine van Lennon.

 

 

 

 

8 januari 2020 Wat zou jij aan Nederland willen veranderen?
Zie bovenstaand verhaal. Als het gaat om politieke maatregelen, dan zou ik onder andere: basisinkomen invoeren, positieve beeldvorming en gelijke kansen op de arbeidsmarkt bevorderen, veganistische en natuurlijke levensstijl bevorderen, in goed, schoon en betaalbaar ov investeren en betaalbare woningen beschikbaar stellen.

15 januari 2020 Dingen goed doen of goede dingen doen?
Goede dingen goed doen 🙂 Waarom zou ik kiezen? Ik wil doen wat goed is voor mij en voor de wereld, en ik wil daar op een mooie manier vorm aan geven.

22 januari 2020 Waarom was vandaag een productieve dag?
Omdat ik heb bijgedragen aan een leerzaam Autisme Belevingscircuit voor docenten en studiebegeleiders van de Hogeschool van Amsterdam. Ik vind het heel fijn en zinvol om dit te doen en ben blij dat ik bij deze initiatieven betrokken ben geraakt.

27 januari 2020 Kun je jezelf in vier woorden omschrijven?
Betrokken, idealistisch, introvert, leergierig.

4 februari 2020 Hoe kom je aan je dagelijkse lichaamsbeweging?
Het is mijn trouwe lezers vast opgevallen dat ik graag wandel. Helaas is mijn leven nu niet zo dat ik dagelijks natuurwandelingen kan maken. Wat zou ik dat graag willen!

15 februari 2020 Wat is je favoriete muziek?
Ik vind Billy Joel, Donovan, Eminem en Ilse DeLange erg goed. Verder luister ik de laatste tijd vaak naar On My Way (Phil Collins) en Vincent (Don McLean).

 

 

 

Wat zijn jouw antwoorden?

Meer informatie
Elke dag een vraag: een dagboek voor vijf jaar (2013 BBNC uitgevers bv, Amersfoort, 12e druk december 2016).

Volg je mij al op Hebban?

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s