Op mijn vrije dag met mijn blog en Bullet Journal aan de slag

20200115_1009483380639544459844790.jpg

Woensdag is mijn niet-werkdag bij de overheid. Mijn twee niet-werkgerelateerde afspraken zijn geannuleerd en met alle regen en harde wind sta ik ook niet te springen om vandaag de natuur in te gaan. Op de boodschappen na wordt dit dus een thuisdag voor mij.

Nu ben ik sowieso van plan om lekker verder te lezen in Camino (Graeme Simsion en Anne Buist) en mijn administratie bij te werken. Het één is beduidend leuker dan het ander, maar dat is weer een ander verhaal.

Ik wil mijn vrije dag echter ook gebruiken om met mijn blog en mijn nieuwe Bullet Journal aan de slag te gaan. Omdat ik mijn blogplannen in mijn bujo ga verwerken, zijn dat ook niet per se twee hele verschillende dingen. Mijn Bullet Journal zal mijn blog en mijn creatieve activiteiten in het algemeen eerder versterken.

Ik werk nu twee jaar met bujo’s en het systeem (voor zover je het zo kunt noemen) spreekt mij zeker aan. Het was nog wel zoeken of ik nu alles in één Bullet Journal wil verwerken, of dat ik per levensgebied een ander boek gebruik. Zo begon ik met het één, stapte ik over naar het ander, en kies ik nu uiteindelijk weer voor het oorspronkelijke idee: al mijn plannen, gedachten, activiteiten, schema’s en dergelijke in één Bullet Journal. Het neemt per pagina meer ruimte in beslag, maar uiteindelijk is dat toch het meest overzichtelijk voor mij. Telkens allerlei bujo’s naast elkaar leggen vond ik niet handig. Ook Google Agenda kon mij niet enthousiast maken. Voor mijn ambtenarenbaan gebruik ik wel Outlook, maar voor al mijn activiteiten naast mijn vaste baan vertrouw ik toch liever op mijn Bullet Journal.

De komende tijd heb ik veel te doen en bij te houden. Ik heb ook veel plannen en die kan ik mooi in mijn bujo verwerken. Overigens heb ik enkele activiteiten geschrapt, maar er zijn ook zaken waar ik juist meer energie in wil steken. Voor mij gaat het niet zozeer om veel of weinig doen. Het gaat om de juiste dingen doen. Ik geef ook liever veel aandacht aan een paar activiteiten dan dat ik van alles een beetje doe. Door ergens echt voor te gaan, kan ik mij beter en diepgaander ontwikkelen. Mijn leven was te veel versnipperd geraakt. Ik kies nu voor focus.

Als het gaat om blogactiviteiten verwerken in mijn Bullet Journal, dan denk ik aan de volgende dingen:

  • Een contentkalender die, naast structuur en regelmaat, ruimte biedt voor spontane blogposts.
  • Een overzicht van blogideeën.
  • Een overzicht van terugkerende onderwerpen.
  • Een overzicht van leuke blogs.
  • Invallen en gedachten die (nog) nergens onder vallen, maar die wel de moeite waard zijn.
  • Social media: wat doe ik waar en welke berichten post ik ergens wel of niet?

Dan mijn blog zelf. Ik verwacht niet dat ik het allemaal vandaag ga doen, maar dit is in ieder geval belangrijk:

  • ‘Over mij’ herschrijven: meer focus op wat ik kan en doe.
  • ‘Freelance redacteur, tekstschrijver en blogger’: vertellen over mijn diensten en specialisaties.
  • Vooruit schrijven van blogposts.
  • Een balans vinden tussen zakelijk en privé bloggen. Ik ben niet het type dat zogenaamd hippe of flitsende blogposts schrijft (of leest :)), maar ik wil wél meer delen over mijn activiteiten, interesses, prestaties, dromen, ambities, vakgebied(en), overwegingen, uitdagingen en andere ontwikkelingen in mijn loopbaan. Daarnaast wil ik blijven vertellen over mijn natuurwandelingen, favoriete films en muziek, waarden en idealen, stedentrips, veganisme, groen leven, zingeving, persoonlijke ontwikkeling en autisme. Waar het mij om gaat, is dat deze twee werelden helemaal niet zo gescheiden zijn als ze lijken. Dat ik niet geloof in een zaken-Wendy en een privé-Wendy, maar in een Wendy die zich op verschillende levensgebieden ontwikkelt en deze ontwikkeling deelt met haar lezers. Ik denk er nu over na hoe ik de samenhang tussen dit alles meer kan laten zien.

Genoeg plannen en ideeën om mee aan de slag te gaan, vandaag en de tijd die voor mij ligt.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s