Films gezien in november en december 2019

fall-1673041_1920

Het is tijd voor een overzicht van de films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Mijn overzicht van november had ik nog niet geplaatst (het zijn ook maar een paar films), dus ik deel november en december gewoon in één blogpost.

NOVEMBER 2019

Guardians of the Galaxy

Geweldige film! Ik had hem tweeënhalf jaar geleden al gezien en ik vond het tijd worden om weer van de personages, hun humor, de indrukwekkende beelden en de muziek te genieten. Mijn favoriete personages zijn Groot en Rocket Raccoon en mijn favoriete nummers zijn Come and Get Your Love en Hooked on a Feeling. Hieronder vind je deze fijne muziek, en een woede-uitbarsting van Rocket.

Guardians of the Galaxy 2

Van deze film heb ik ook enorm genoten! Ik had hem tweeënhalf jaar geleden in de bios gezien. Inmiddels heb ik beide delen op DVD. Mijn favoriete personages zijn Baby Groot en Rocket Raccoon en mijn favoriete nummer is Mr. Blue Sky. Kijk maar hieronder.

Captain America: The First Avenger

Behalve beide films van Guardians of the Galaxy had ik ook Black Panther en Doctor Strange al gezien. Voortaan wil ik alle Marvel-films in chronologische volgorde zien. Het mooie aan Captain America vond ik de ontwikkeling van (volgens anderen) kneusje tot superheld. Wel miste ik de fantasywezens die ik juist in Guardians zo leuk vond.

DECEMBER 2019

Captain Marvel

De tweede film op het chronologische overzicht. Spannende film over een vrouw die ontdekt wie ze echt is, hoeveel kracht ze in zich heeft, en dat ze die wel degelijk mag gebruiken. De psychologische oorlogsvoering is in deze film minstens zo heftig als de daadwerkelijke gevechten.

Ruby Sparks

Deze film heb ik zeven jaar geleden voor het eerst gezien. Dat was in de bios en nu zag ik hem op DVD (geleend uit de bieb). Schrijver Calvin loopt vast in zijn werk en zijn liefdesleven en verzint op advies van zijn psychoanalyticus droomvrouw Ruby. Tot zijn grote verbazing duikt ze ineens op in zijn huis en kan hij van haar maken wat hij wil, elke keer opnieuw. De vraag is natuurlijk of het wel mogelijk en wenselijk is om alles zo naar je hand te zetten, hier zelfs in extreme vorm. Ik vond de film zowel grappig als treurig.

Match Point

Een Woody Allen-film zonder New Yorkse intellectueel in de hoofdrol. We maken kennis met Chris, een onsympathiek ventje dat meer waarde hecht aan de voordeeltjes van zijn upper class-huwelijk dan aan liefde en trouw. Verder ga ik niets verklappen, maar het verhaal neemt merkwaardige vormen aan en ondanks mijn afkeer van Chris kon de film mij zeker boeien.

Cézanne et Moi

Prachtige film over de levenslange vriendschap tussen schrijver Émile Zola en schilder Paul Cézanne. Verbondenheid, creativiteit, gedeelde dromen, jaloezie, verraad en (gebrek aan) succes… de kunstenaars voelden zich net zo sterk met elkaar verbonden als dat ze van elkaar verwijderd raakten. Toch kwamen ze elke keer weer naar elkaar toe. In hoeverre zij in de loop der jaren nog gedreven werden door oprechte gevoelens is een vraag die ik mezelf meerdere malen stelde, maar dan nog: het verhaal nam mij mee, raakte mij. En ondanks zijn onsympathieke optreden gunde ik Cézanne het allerbeste.

That Awkward Moment

Nou ja zeg, waar ging dit nu weer over? Nergens over, om precies te zijn. Wat een flutfilm. Normaal gesproken ben ik best van de romcoms, maar hier kon ik echt niets mee.

Iron Man

Weer een Marvel-film – en spannend ook. De superrijke wapenontwikkelaar Tony Stark begint tijdens een ontvoering door terroristen in te zien wat er gebeurt als zijn wapens in verkeerde handen vallen. Terug in de VS laat hij zijn geweten spreken en doet hij er alles aan om de wereld te redden van geweld, veroorzaakt door zijn eigen wapens. Een prima film en ik ben benieuwd naar de volgende delen!

Smoorverliefd

Best een leuke romcom, al is het maar omdat ik mezelf ineens een stuk minder onhandig vond op romantisch vlak. Vier slimme vrouwen (nou ja, drie vrouwen en een tienermeisje) worstelen met hun liefdesleven en begrijpen niet waarom het allemaal zo ingewikkeld moet. Het leuke is, dat er dus vier hoofdrolspelers zijn met ieder haar eigen karakter en levensfase. Erg serieus wordt het allemaal niet, al doen ze daar wel verwoede pogingen toe, maar er zitten best wat komische momenten in.

Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker

Ik heb lang naar deze film uitgekeken en op Eerste Kerstdag ben ik naar de bios geweest om hem eindelijk te zien. Nu moet ik toegeven dat ik geniet van alle Star Wars-films, al verschilt mijn waardering wel per film. Ook nu was ik weer positief, al vond ik het verhaal niet heel sterk, had ik graag meer verdieping van de karakters Finn en Poe willen zien en had ik op een andere ontknoping gehoopt. Het was gewoon erg leuk om mijn oude vrienden Chewbacca, R2-D2 en C-3PO weer in actie te zien, en tegen de aanwezigheid van Kylo Ren had ik ook geen bezwaar. Maar dat had ik ook niet tegen de aanwezigheid van Anakin Skywalker in Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith.

Veel kijkplezier in dit nieuwe jaar!

Afbeelding van Jan Alexander via Pixabay.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s