Een winterse wandeling in de wind over het Scheveningse strand

Regen was er ook, maar vooral de wind was voelbaar en hoorbaar tijdens mijn wandeling over het Scheveningse strand. Ik vond het wel iets hebben, zelfs de kou. Het voelde alsof de wind alle stress van het afgelopen jaar van mij wilde overnemen. Goed, dat is niet helemaal gelukt, maar mijn wandeling was heerlijk. Wat ik zag, was mooi. Zo puur.

Ik heb dus ook een paar filmpjes opgenomen. Zo kun je als lezer mijn wandeling intenser beleven, omdat je niet alleen foto’s ziet maar ook de golven ziet stromen en de wind hoort waaien. Ik vond het zo leuk om te doen dat ik vaker filmpjes ga maken tijdens natuurwandelingen. Ik wil er ook meer over leren. Mooi plan voor 2020!

Hier zie je de golven. Ik wandelde ook vlak langs de kustlijn. Af en toe passeerde een uitbundig rennende en blaffende hond. Ook zij waren aan het genieten.

Voor mijn strandwandeling had ik even over de Pier gelopen. Wat een chaos! Al die mensen, luide klanken, geuren van fastfood… ik was al snel weg. Het strand trok mij meer.

Ook van een afstandje heb ik mooie foto’s van de zee kunnen maken. Ik klom op een zandberg om de havenhoofden en Hoek van Holland beter te kunnen zien. Die foto’s zijn niet gelukt, maar met deze zeefoto ben ik blij.

Ook het Scheveningse Vissersvrouwtje keek naar de woeste golven. Zij staat daar al zo lang te kijken en te wachten. Ik stond er slechts even voor een foto, om vervolgens mijn weg naar de Keizerstraat te kiezen. Door drukte en werkzaamheden vond ik het er niet zo fijn als anders. Gelukkig heb ik rust en schoonheid mogen ervaren tijdens mijn wandeling over het strand.

Gepubliceerd door

19 reacties op ‘Een winterse wandeling in de wind over het Scheveningse strand

   1. Ook leuk om bij hoek van Holland / Maassluis de pont naar Rozenburg te nemen. Mooi contrast dat je dan eerst de industrie ziet en als je dan doorloopt heel veel natuur

    Liked by 1 persoon

   2. Bedankt voor de tip, Henk! Ik zie dat het natuurgebied Landtong heet, en dat er online veel mooie foto’s van zijn. Leuk voor in het voorjaar.

    Like

  1. Dank je, Sanne! Het was echt een heerlijke wandeling met ruimte voor de golven. Als het er niet zo druk is, vind ik het leuk om vanaf de Pier naar de zee te kijken, maar dat was nu niet te doen.

   Like

  1. Dank je! Ik snap heel goed dat je vaker naar zee zou willen. Met Scheveningen en Kijkduin in de buurt heb ik wel echt geluk. Groningen heb ik nooit bezocht, wel een paar keer Friesland. Mooie natuur!

   Like

 1. Ik ben Belg en ben eigenlijk nog nooit echt in Nederland geweest. Hoogtijd om daar eens verandering in te brengen. Naar het schijnt is de Nederlandse kust 1000 maal mooier dan Belgische 😮

  Like

  1. Ik kan het je zeker aanraden om in Nederland te komen wandelen 🙂 Zeker rondom Scheveningen en Wassenaar is het erg mooi. Op mijn blog kun je veel wandelinspiratie opdoen.
   Overigens heb ik als student heerlijk gewandeld in de Ardennen: Spa, Malmedy, Stavelot, Francorchamps. Daar ga ik zeker nog een keer naartoe!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s