Trouw aan Jezelf-Dag en vervolg op mijn blog op dsmmeisjes

introverts-week-2019

Op de website FijneDagVan las ik over Trouw aan Jezelf-Dag. Deze dag is in het leven geroepen door Janneke de Kler, die zich door haar ontslag en scheiding was gaan realiseren dat zij aan alles en iedereen loyaal was, behalve aan zichzelf. In dit bericht vertelt zij wat deze dag nu voor haar betekent. Omdat het thema ook in mijn leven een grote rol speelt, deel ik graag mijn verhaal met jou. De dag vond gisteren plaats, maar het gesprek hierover kan niet vaak genoeg gevoerd worden.

Het is niet voor het eerst dat ik blog over mijn wens – en de noodzaak – om meer naar mezelf te luisteren. In onderstaande blogposts vertel ik meer over hoe ik er op dat moment over denk. Interessant om terug te lezen wat ik er de afgelopen vier jaar over heb geschreven!

Bezoekje aan de Nationale Schrijversgalerij van het Letterkundig Museum

Het gevolg van een online wens: herfstige taferelen, zelfontplooiing en autonomie

Waarom ik 8 Mile zo inspirerend vind

Mezelf uitspreken door te schrijven

Leven volgens mijn waarden: zelfbepaling

Leven volgens mijn waarden: onafhankelijkheid van denken

Inclusie, een veranderd zelfbeeld en nieuwe keuzes maken

Straatkunst en de moed om anders te zijn

Maand van de Spiritualiteit 2019: meer aandacht voor mezelf

Colette als inspiratiebron

35 jaar: op de grens van twee levensfasen

Vision Board: wat ik belangrijk vind in mijn leven

Twee boeken en twee films over vrouwen en hun keuzes

Mezelf echt laten zien

En ondanks de waarde die ik hecht aan mijn autonomie bleek ik mij toch te veel te hebben aangepast in werk, vriendschappen en relaties. Mijn leven voelde als dat van iemand anders. Alles voelde nep en naar. Ik kon niet verder op de oude weg en schreef de blog Weer op zoek naar een autismecoach. Je kunt hem lezen op dsmmeisjes.

In mijn zoektocht naar extra bloginspiratie en mijn wens om aan te sluiten bij de wensen van jou als lezer, plaatste ik een oproep voor blogonderwerpen. Lezer Dorine vroeg zich af waar ik nu sta, wat ik nu ervaar, en wat ik wil veranderen en verwezenlijken. Dit naar aanleiding van bovengenoemde blogpost.

Na de publicatie van Weer op zoek naar een autismecoach heb ik een gesprek gehad met twee ervaringsdeskundige coaches. De inhoud van het gesprek houd ik graag voor mezelf, maar waar het om ging, was dichter bij mezelf en terug in mijn kracht komen. Dit hangt natuurlijk sterk samen met trouw zijn aan mezelf. Uit dit gesprek en interacties met andere mensen bleek dat ik niet zozeer behoefte heb aan ondersteuning, maar eerder aan empowerment en elkaar verder helpen. Dat ben ik nu verder aan het uitbouwen met mensen die net als ik, ondanks stigma en lage verwachtingen van anderen, iets van hun leven willen maken.

Het gaat er vooral om dat ik in beweging kom en blijf en kies voor mijn wensen, in plaats van te luisteren naar alle verhalen die de samenleving over autisme en arbeidsuitdagingen vertelt. Ik laat mijn persoonlijke verhaal, mijn ervaringen, dromen en ambities niet kapen door mensen die mij zien als een wandelend probleem. Liever ga ik om met mensen die mijn sterke en zwakke kanten zien en mij stimuleren te groeien. Daar ben ik nu dus mee bezig.

Natuurlijk heb ik nog steeds mijn prikkelgevoeligheid en mijn overactieve hoofd. Het gangbare advies om weinig hooi op je vork te nemen, werkt bij mij averechts. Ik word namelijk wel blij van uitdaging en ontwikkeling. Verveling vermoeit mij juist, mede daarom voel ik mij zo ongelukkig met mijn huidige positie op de arbeidsmarkt. Wat mij wel zal helpen, is een combinatie van boeiende en zingevende activiteiten (interessant werk, freelanceopdrachten, natuurwandelingen, stedentripjes, sociale contacten, creativiteit) en lichamelijke en geestelijke ontspanning (meditatie, yoga, natuurwandelingen). Inderdaad: natuurwandelingen plaats ik in beide categorieën.

Daarom richt ik mij nu op het aangaan en onderhouden van goede contacten, het vinden van meer uitdaging en ontwikkeling in mijn loopbaan en het integreren van meditatie en yoga in mijn dagelijks leven. Dat laatste is iets waar ik al langer meer mee wil, maar wat er steeds maar bij inschiet. Ik wil mezelf en mijn welzijn echt serieus nemen en daarom maak ik ook voor deze activiteiten plaats in mijn leven.

Meer informatie
Janneke de Kler, Opgetrokken wenkbrauwen, De Schitterende Ondernemer.
Wendy Schuchmann, Weer op zoek naar een autismecoach, dsmmeisjes.

Gepubliceerd door

3 reacties op ‘Trouw aan Jezelf-Dag en vervolg op mijn blog op dsmmeisjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s