Herfst 2019: opruimen en aarden

Een paar dagen geleden ontdekte ik het artikel Feng Shui & de herfst: 8 tips voor meer Chi (levensenergie) in je huis van Nina Elshof op Holistik. Het artikel inspireert mij om meer harmonie te creëren in mijn woning. Dit schreef ik erover op Twitter.

Ik had het er pas geleden nog over dat ik klaar was voor een nieuwe stap op de woningmarkt, maar helaas is dat voorlopig niet haalbaar. Ik ga het thuis dus fijner maken voor mezelf.

Aan mijn woonomgeving en bepaalde buurt- en pandbewoners kan ik weinig veranderen, maar wat ik wel kan doen, is van mijn studio meer een thuis maken. Ik woon hier nu zo’n vijf jaar. De eerste twee jaar dat ik hier woonde, had ik een uitkering en sinds drie jaar werk ik. Toch blijf ik hier voorlopig nog wel zitten. Hoe maak ik het dan zo aangenaam mogelijk voor mezelf?

Wat ik in het artikel lees, spreekt mij aan: ik wil orde creëren en ik wil mijn eigen sfeer in mijn woning voelen. Op dit moment ervaar ik het heel feitelijk: ik woon hier gewoon, maar echt op mijn plek voel ik mij niet. Nu gebeurt dat vaker, dat ik het gevoel heb niet op mijn plek te zijn. Dat ik niet echt onderdeel ben van de situatie. Dat ik niet echt aanwezig ben, nog steeds veel te veel in mijn hoofd zit, mijn lichaam niet-eigen voelt en de tijd voorbij gaat en ik mij afvraag wat ik nu eigenlijk heb gedaan.

Het heeft een hele tijd stilgelegen, maar toen ik mij eerder verdiepte in niet-geaard zijn, vond ik daar veel herkenning in. Inmiddels ben ik interessante informatie tegengekomen op Inspirerend Leven en Offline Mindfulness.

Maar nu terug naar het artikel op Holistik. Volgens de filosofie van Elshof hangt de energie in mijn leven samen met de energie in mijn huis, en kan ik mijn leven positief beïnvloeden door het thuis prettiger te maken. Ik geloof zeker dat dat kan! Al zo vaak heb ik ervaren hoe zogenaamd ongerelateerde zaken invloed op elkaar uitoefenen. En weet je, ik moet iets doen, dus waarom zou ik niet beginnen met het opruimen van mijn huis?

Meer informatie
Aarden (Offline Mindfulness).
Feng Shui & de herfst: 8 tips voor meer Chi (levensenergie) in je huis (Nina Elshof op Holistik).
HSP: vijf manieren om te aarden in de zomer (Inspirerend Leven).

Afbeelding van Jonny Lindner via Pixabay

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘Herfst 2019: opruimen en aarden

 1. Interessant Wendy, ik herken dat gevoel, dat je huis nog geen thuis is. De vraag is wanneer is je huis voor jou een thuis? Welke invloed heb je daar zelf op?

  Like

  1. Bedankt voor je reactie, Joke! Dat is geen fijn gevoel he, als het nog niet echt als thuis voelt.

   Interessante vraag die je stelt. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar weet wel dat het te maken heeft met het ervaren van mijn eigen sfeer en een bepaalde samenhang.

   Wat ik kan doen:
   – doorgaan met opruimen
   – kritisch kijken wat nu nog bij mij past
   – wat is overbodig en wat ontbreekt er?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s