Mijn antwoorden op ‘Elke dag een vraag’ – deel 5

Tijd voor een nieuwe update! Of je mijn eerdere antwoorden nu hebt gelezen, mijn blog al langer volgt of nieuw bent: ik neem je mee in mijn gedachtewereld en bespreek een aantal opvallende vragen uit bovenstaand boekje. Kun je ze ook voor jezelf beantwoorden?

7 september 2019: naar welke mogelijkheden kijk je uit?
Naar mooie nieuwe uitdagingen, dingen in beweging brengen, publicaties, interessante ontmoetingen en samenwerkingen, idealen verwezenlijken…gewoon van alles wat het leven leuk maakt.

12 september 2019: wat is je belangrijkste principe?
Menselijke waardigheid, zowel maatschappelijk als in de privésfeer. De wereld zou voor iedereen een fijne plek moeten zijn en ik wil rechtvaardigheid en een prettig leven voor iedereen.

14 september 2019: wie is je grootste inspiratie?
Ik heb dat steeds minder. Ieder mens is zowel feilbaar als interessant en door specifieke mensen enorm te bewonderen, ga je voorbij aan al die andere mensen die ook veel te vertellen hebben maar daar niet altijd de kans voor krijgen.

17 september 2019: wat is de mooiste zin die je hebt gelezen?
Gehoord in ‘Iris’ van The Goo Goo Dolls. Tweeënhalf jaar geleden hoorde ik dit nummer na lange tijd opnieuw en sindsdien vind ik het schitterend:

*And I don’t want the world to see me
Cause I don’t think that they’d understand
When everything’s made to be broken
I just want you to know who I am
*

21 september 2019: van welke regels krijg jij jeuk?
Regels die mensen op hun plek houden. Regels die zeggen wat normaal is. Regels die vrouwen onder mannen plaatsen en schaamte aanpraten. Regels die de een meer rechten geven dan de ander. Onmenselijke en kleinhoudende regels dus.

25 september 2019: wat staat er op je visitekaartje?
Wat goed dat je mij eraan herinnert dat ik nog steeds visitekaartjes moet laten drukken! Maar wat erop zou komen te staan: naam, rollen, expertise, contactgegevens.

27 september 2019: op wie vind je dat je lijkt?
Daar ben ik lang naar op zoek geweest en eerlijk gezegd lijk ik op niemand. Wel voel ik herkenning in wat Jewel zingt in haar nummers ‘I’m Sensitive’ en ‘Hands’ (met uitzondering van de religieuze verwijzingen in ‘Hands’).

Dus… mocht je aan huis gekluisterd zijn tijdens dit regenachtige weekend, beantwoord de vragen dan voor jezelf!

Meer informatie
Elke dag een vraag: een dagboek voor 5 jaar (2013 BBNC uitgevers bv, Amersfoort, 12e druk december 2016).

Volg je mij al op Hebban?

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s