Waar ik nu sta als blogger

Ik blog nu zo’n acht jaar, waarvan vijf jaar op deze site. Af en toe maakte ik een extra WordPress-blog aan, om daar vervolgens weer mee te stoppen. Dit is wel de plek waar ik steeds naar terugkeer om mijn ideeën, ervaringen, interesses en activiteiten te delen. Dit is echt mijn plek.

Waar ik eerst blogde over schrijven en schrijver-in-ontwikkeling zijn, ben ik in de loop der jaren steeds meer andere aspecten van mezelf en mijn leven gaan delen. Dat voelt goed: ik ben dol op schrijven, maar er is meer wat ik heel erg graag doe en daar wil ik ook over vertellen. Zo heb ik bepaalde lessen geleerd en ervaringen opgedaan waarvan ik hoop dat ik er anderen mee kan helpen. Ik vind het ook gewoon leuk om te delen waar ik van geniet en wat ik allemaal tegenkom. Het is toch iets van mezelf laten zien en zo de verbinding aangaan met mijn lezers. En bovendien: schrijven over fijne onderwerpen is ook gewoon fijn.

Wel merk ik dat ik soms met dilemma’s zit: als een bepaalde periode op zijn zachtst gezegd niet prettig is, wat deel ik dan wel en wat niet? Ik wil open en eerlijk zijn, maar een aangename blog is ook belangrijk. Daar komt nog eens bij dat, zonder duidelijke context, berichten over moeilijke onderwerpen veel groter kunnen worden dan ik ze bedoeld had. En ook zelf kan ik tegenslagen op dat moment zwaarder inschatten dan ze eigenlijk zijn. Dit geeft een onevenwichtig beeld en dat wil ik natuurlijk ook weer niet. Ik heb hier nog geen beslissing over genomen en weeg per keer af of een openhartige blogpost niet te zwaar of te negatief is. Soms kom ik daar later op terug en verwijder ik het bericht alsnog.

Momenteel sta ik zowel persoonlijk als zakelijk op een punt van: dit wil ik anders. Ik heb daar zo mijn ideeën over en het verschilt per levensgebied hoe concreet en definitief die zijn. Verder ben ik erg zoekende in mijn keuzes en mijn gevoel van zin en betekenis. Naast de blogposts over mijn interesses besteed ik ook hier aandacht aan. Er wordt zo veel beweerd over zinzoekende millennials en ik ben ervoor dat we onszelf uitspreken. Velen doen dat gelukkig al en zelf wil ik mijn verhaal hier ook aan toevoegen. Als ik op deze manier meer bewustzijn en begrip kan creëren, of lezers het gevoel kan geven dat ze niet alleen zijn in hun zoektocht, twijfels en ontgoocheling, dan vind ik dat heel waardevol.

Dus waar sta ik nu als blogger?

  • Ik heb mijn lay-out veranderd en een nieuw about-verhaal geschreven
  • Ik zoek meer de interactie met andere bloggers en vind het boeiend om hun verhalen te lezen
  • Ik laat mezelf als persoon steeds meer in mijn berichten doorklinken

En verder ben ik als blogger vooral onderweg, zoals ik dat ook als mens ben.

Gepubliceerd door

Een reactie op “Waar ik nu sta als blogger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s