#WOT 2019/30: hitte

Iedereen heeft het over de hitte en iedereen vindt er iets van, of het nu van de hitte zelf is of van het feit dat anderen er iets van vinden. De zon lijkt eerder bron van irritatie en verdeeldheid te zijn dan bron van vreugde.

Zelf ben ik dol op de zon. Ik houd ervan om buiten te zijn en de stralen op mijn gezicht te voelen. Wandelen door de natuur, zwemmen in de zee, slenteren langs de kustlijn, lezen in een parkje: ik kan er helemaal van opleven. Leve de zon!

Toch sluit ik mij aan bij de mopperende meerderheid. Hoeveel ik ook houd van de zon: deze hitte doet mij echt geen goed. Ik kan er sowieso niet tegen en nu ik na de longontsteking mijn krachten weer terug moet vinden, roept het weer al helemaal weinig zonnigheid bij mij op. Ik ben nu niet allerlei zomerse activiteiten aan het ontplooien.

Aan de andere kant: dat mag ook gewoon. Een positieve levenshouding betekent niet dat ik alles altijd maar fijn moet vinden. Het betekent wel dat ik hoop op zonnige omstandigheden zonder hitte en dat ik dat oprecht kan waarderen. Dus inderdaad: leve de zon!

WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag deelt Martha Pelkman een woord waarover je kunt bloggen, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blogpost.

2 reacties op ‘#WOT 2019/30: hitte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s