Drie merkwaardige vragen van Pickwick (deel V)

cup-829527_1920

Als blogger en theeliefhebber vind ik het leuk om vragen te beantwoorden van de Pickwick Tea Topics. Ik heb vier blogposts aan deze theelabels gewijd en dit is nummer vijf, de laatste in de reeks. Tijd voor nieuwe schrijfprojecten, zoals de #WOT waar ik sinds februari aan deelneem en de maandelijkse happylog. Maar eerst nog even het laatste deel van de Tea Topics-reeks!

Vraag 1: Wie is de grootste theeliefhebber die je kent?
Ha, wie zou dat nu toch zijn? Ik denk heel goed na… en kom tot de conclusie dat ik dat zelf ben! Hoewel ik tijdens het schrijven van deze blogpost groentesap van Demeter drink, ben ik gewoon een echt theemens. Overigens is Pickwick niet eens mijn favoriete theemerk; ik koop het liefst thee bij de Ekoplaza, of verse kruidenthee in een eetzaakje of in de Koffie Corner op mijn werk. Maar dan nog: thee en ik, dat zit wel goed!

Vraag 2: Wanneer neem jij een momentje voor jezelf?
Ehm tja, dat is dus wel een ding. Ik loop steeds meer tegen mijn overdreven plichts- en verantwoordelijkheidsgevoel aan, waardoor ik net weer dat stapje extra zet voor anderen – en net weer dat stapje minder voor mezelf. Dat terwijl ik als introvert/ hooggevoelig/ ASS-persoon juist veel tijd en ruimte nodig heb om op te laden en tot mezelf te komen. Hier ga ik de komende tijd bewust aandacht aan besteden, in mijn leven en op mijn blog.

Vraag 3: Waar ben je het meest dankbaar voor?
Voor mijn bestaan. Ik ben 35 jaar en heb inmiddels een schat aan levenservaring. Wat ik ook heb meegemaakt en wat er ook gaat komen; voor mij is het leven de moeite waard. Bovendien heb ik een diep verlangen om het leven van anderen mooi te maken (wat iets anders is dan het plichtsgevoel waar ik zojuist over schreef). Dat ik mijn waarden en idealen zo sterk ervaar, is ook iets waar ik heel erg dankbaar voor ben. Want juist dat waar je in gelooft en wat je na kunt leven, geeft het leven zin.

 

Theedrinken, tijd voor mezelf nemen en dankbaar zijn voor het leven. Ik ben vóór. Waar ik eveneens voorstander van ben, is dat jij mijn eerdere blogposts over de Tea Topics kunt lezen. Daarom vind je hieronder een overzicht van deel I t/m IV.

1. Drie merkwaardige vragen van Pickwick (deel I)
2. Drie merkwaardige vragen van Pickwick (deel II)
3. Drie merkwaardige vragen van Pickwick (deel III)
4. Drie merkwaardige vragen van Pickwick (deel IV)

 

Foto door congerdesign/ Pixabay

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s