Fotoverslag van een wandeling door Landgoed Oostduin-Arendsdorp (Den Haag)

De afgelopen jaren heb ik veel gewandeld in en om Den Haag, maar Landgoed Oostduin-Arendsdorp liep ik telkens voorbij. Dat is jammer, want het zijn mooie plekken waar je heerlijk kunt wandelen en fotograferen. Hieronder zie je wat ik tijdens mijn wandeling allemaal ben tegengekomen.

Net als tijdens mijn bezoek aan de Japanse Tuin, een maand min een dag geleden, geven de niet-ideale weersomstandigheden de foto’s juist een speciaal karakter. Magie, mysterie of een wandeling door eerdere tijden: zomaar wat associaties die de beelden kunnen oproepen. En niet alleen die associaties; ze riepen ook herkenning en herinneringen op.

Al toen ik jong was, wandelde ik graag. Ik woonde in de buurt van het Haagse Zuiderpark, waar veel voetstappen van mij te vinden waren. Ook was ik lid van de Haagse Natuurverkenners en zo leerde ik allerlei mooie wandelplekken kennen. In de jaren daarna bleef ik wandelen (de ene periode intensiever dan de ander), maar één mooi wandelgebied bezocht ik niet meer. Het beeld kon ik mij wel herinneren, maar waar was het toch?

Op een gegeven moment dacht ik het te weten: die speciale wandelplek was Klein Zwitserland! Vol enthousiasme ging ik er vorig jaar naartoe. Hoewel het zeker een mooie plek was, begon ik steeds meer te twijfelen of Klein Zwitserland wel het park was dat ik mij herinnerde. Maar waar had ik dan gewandeld?

Tja, je raadt het al. Vandaag besloot ik eens door Landgoed Oostduin-Arendsdorp te wandelen, omdat ik er nog niet geweest was – of eigenlijk: nog niet geweest dacht te zijn! Deze plek voelde vertrouwd en wat ik zag, dat riep herkenning op. Zou het dan toch…?

Het is te lang geleden om zeker te weten of dit die mooie wandelplek van destijds was, maar wat ik wel weet, is dat dit nu een hele fijne plek is om te wandelen. Mocht je dus in Den Haag zijn en behoefte hebben aan rust en groen, bezoek dan gerust eens Landgoed Oostduin-Arendsdorp. Wil je daarna verder wandelen, ga dan naar het nabijgelegen Clingendael. Voor een lekkere en gezonde lunch ga je de andere kant op naar Health & Vegan Food Hotspot FOAM Den Haag.

Gepubliceerd door

8 reacties op ‘Fotoverslag van een wandeling door Landgoed Oostduin-Arendsdorp (Den Haag)

    1. Bedankt voor je reactie! Ja, Den Haag is een groene stad en daar ben ik blij mee! Vandaag tijdens de lunch enthousiast over Meijendel verteld. Oostduin-Arendsdorp is niet zo bekend; je moet er echt langslopen om het te ontdekken (of erover lezen op een blog :)).

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s