Terugblik op het MALS – Vegan Food & Music Festival Rotterdam

Zon, muziek en heel veel lekkere vegan hapjes: zo zag de eerste dag van juni er voor mij uit. Het MALS – Vegan Food & Music Festival op het Heemraadsplein Rotterdam was een positieve ervaring en ik kijk er met plezier op terug. Geniet je mee?

De zaterdageditie van dit driedaagse festival begon gisteren om 12.00 uur en ik arriveerde zo rond 13.20 uur. Bij de ingang besloot ik niet alleen een kaartje te kopen, maar mij ook gelijk in te schrijven voor de wildplukwandeling van 14.00 uur. Om 16.00 uur en 17.00 uur zouden er ook wandelingen georganiseerd worden, maar vroeg starten leek mij leuker.

Toen ik de toegangscontrole eenmaal voorbij was, zag ik dit bord. Ik vond het er zo creatief uitzien dat ik er gelijk een aantal foto’s van heb gemaakt. De etende mensen die aan de zijkant te zien waren, heb ik grotendeels weg kunnen knippen. Overigens ben ik er snel bij gaan zitten, want ik had trek en was benieuwd naar de burgers en bagels van Tante Tofu. Als lunch koos ik voor een heerlijke Fresh Fish Bagel met cream cheese en gerookte wortel als gerookte zalm. En dat dus helemaal vegan!

Na de lunch was het al snel tijd voor de wildplukwandeling van Gydo van der Wal. We verzamelden bij het springkussen en wandelden ongeveer een uur langs de Heemraadssingel. Een mooi en voor mij onbekend plekje Rotterdam waar ik zeker nog eens terugkom. Tijdens de wandeling vertelde Gydo onder andere over bloemen (paardenbloemen, madeliefjes en rozen) in salades, het tappen van berkensap, en eetbaar riet als tussendoortje. Ook gaf hij een aantal adviezen en richtlijnen mee, zoals je hieronder kunt lezen:

Bij wildplukken is het de bedoeling dat je zorgvuldig omgaat met de natuur. Daarom trek je de plant niet met wortel en al uit de grond en pluk je niet alles, maar laat je voldoende achter. Voor je gezondheid is het verstandig om de oogst eerst te wassen met water en azijn en niet meer dan een handje per week te eten, aangezien ons spijsverteringsstelsel al die eetbare planten en bloemen niet gewend is.

Na de wandeling mochten we genieten van de dennensiroop met suiker en gember die Gydo eerder voor ons had klaargemaakt. Ik vond het heerlijk en ben van plan om zelf een drankje te maken zonder suiker. Verder ben ik nog enthousiaster geraakt om mij meer in geneeskrachtige planten en kruiden te verdiepen en mijn kennis van voeding verder te ontwikkelen.*

 

 

 

Het werd steeds warmer en ik had trek in een ijsje. Bij de kraam van Professor Grunschnabel koos ik voor de Mama Mango Maracujá. Daarna liep ik rondjes over het festivalterrein, dronk ik nog een drankje, at ik een vegan pancake en kocht ik een tas en portemonnee van Noi-Noi (fair trade en vegan). Ik wilde al langer een nieuwe tas (plus bijpassende portemonnee) die ik mee kan nemen naar mijn werk, dus met deze aankopen ben ik erg blij.

Het was zo rond kwart voor vijf dat ik het festivalterrein verliet, met een druk en enthousiast hoofd vol leuke plannen voor de komende tijd.

 

* Overigens heb ik tijdens dit festival minder natuurlijk gegeten dan ik graag doe. Dat is niet erg. Als het om gezonde, natuurlijke voeding gaat, ben ik voor de 80/20-regel.

Gepubliceerd door

Een reactie op “Terugblik op het MALS – Vegan Food & Music Festival Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s