Happylog mei 2019

Wat is deze meimaand toch snel voorbijgegaan! Dat is goed nieuws, want het betekent dat ik het naar mijn zin heb gehad. Het is ook weer een wake-up call om echt te gaan leven en te genieten van wat er allemaal om mij heen gebeurt. Want wel bestaan maar niet echt ervaren, dat is zo zonde. Ik zeg dat, heel ironisch, uit ervaring. Daarom deel ik keer op keer mijn happylog: om stil te staan bij wat er allemaal goed en mooi is in mijn leven. De mooie kanten van mijn meimaand lees je hieronder.

Laat ik bij het bloggen beginnen. Ik heb er weer van genoten om mijn ideeën en belevenissen met je te delen. Vooral met de #WOT ben ik actief geweest: van de vijf uitdagingen heb ik er aan vier deelgenomen. Zo heb ik geschreven over opgeven, water, opvallen en vrijheid. Het leuke aan zo’n schrijfoefening vind ik, dat het weekthema mij dwingt om even over iets anders te schrijven dan ik normaal gesproken zou doen. Zolang het woord mij aanspreekt – en dat zat deze maand wel goed – verwerk ik graag mijn gedachten en ervaringen in een #WOT-blogpost. Doe jij ook mee? Hier vind je het #WOT-archief van Martha Pelkman.

 

 

 

Deze maand heb ik drie ontroerende films gezien, namelijk The Bookshop, Brooklyn en Samba. Over The Bookshop heb ik geblogd. De roman Brooklyn heb ik vorig jaar gekocht tijdens de Deventer Boekenmarkt. Overigens niet op de boekenmarkt zelf, maar bij Boekhandel Praamstra. Het gebeurt niet vaak, maar ik vond de film beter dan het boek.

Bij museum De Mesdag Collectie heb ik de tentoonstelling Mesdag & Colenbrander gezien. Na twee bezoeken aan Panorama Mesdag (niet deze maand) wilde ik al heel lang naar dit museum en ik ben blij dat ik ben gegaan. Het keramiek van Colenbrander was indrukwekkend. Omdat er weinig bezoekers waren, heb ik de tijd kunnen nemen om alles echt goed op mij in te laten werken. In stille verwondering naar een kunstwerk kijken, echt kijken, en dankbaar zijn voor de creatieve talenten van vroeger en nu. Museumbezoek zie ik als een verrijking.

Eveneens inspirerend was de Japanse Tuin Clingendael die ik begin deze maand heb bezocht. Dat regen een positief effect kan hebben op natuurfoto’s, zie je op bovenstaande foto en in mijn fotoverslag over dit uitstapje. In de herfst ga ik weer, want dan ziet alles er toch weer iets anders uit.

Geen fotoverslag van mijn wandelingen deze maand, maar ik ben natuurlijk wel op pad geweest. Het mooist vond ik mijn strandwandeling (zie bovenstaande foto links) en mijn wandeling door Meijendel (zie bovenstaande foto rechts). Overigens heb ik na Meijendel ook een strandwandeling gemaakt, maar dat was een andere dan die op de foto. Komende maand plaats ik wel weer fotoverslagen van natuurwandelingen. Beloofd!

Natuurlijk heb ik deze meimaand genoten van vegan uit eten gaan. Zo heb ik meerdere keren geluncht bij FOAM Den Haag en ook een keertje bij het nieuwe Fast & Vegan. Als je in Den Haag bent en je wilt lekker vegan lunchen, dan kan ik deze zaakjes van harte aanbevelen. Leuk detail: mijn lunch bij Fast & Vegan was voorafgaand aan mijn bezoek aan De Mesdag Collectie waar ik hierboven over schreef. Toen ik door de Piet Heinstraat liep, ontdekte ik dat het vegan Plenty Den Haag binnenkort zou openen. Inmiddels zijn ze open en het gaat niet lang meer duren voor ik daar eens naar binnen wandel voor een lekkere en gezonde lunch. Geweldig toch, dat er steeds meer vegan eetgelegenheden openen?

Naast de lunches heb ik ook genoten van eten bij een biologisch restaurant met vegan opties. Na een workshop en vergadering in Utrecht heb ik met een collega gegeten bij Gys Utrecht, locatie Amsterdamsestraatweg. Een gezellig etentje met een prima maaltijd! Vorig jaar had ik al een paar keer eerder bij Gys A’straatweg gegeten en ik ga er zeker terugkomen. Verder ben ik benieuwd naar Gys Voorstraat. Wie weet kan ik daar in een volgende happylog over vertellen.

Een andere positieve ervaring was een kennismaking met iemand die ook in inclusie gelooft en daar vol overtuiging mee bezig is. Interactie met positief ingestelde, bevlogen mensen geeft mij energie, zeker als er sprake is van gedeelde idealen. Wordt vervolgd!

Tot slot het begin van mijn lange verlof, van Hemelvaartsdag tot en met Tweede Pinksterdag. Het begon al goed met een vegan lunch bij FOAM en een #WOT-blogpost over vrijheid en het gaat vast een happylog-waardige periode worden. Maar meer daarover in mijn happylog van komende maand!

 

Hoe was jouw meimaand? Wat waren de hoogtepunten en blijmakers en welke lessen neem je mee naar juni? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘Happylog mei 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s