#WOT 2019/19: water

wave-3473335_1920

In de #WOT van deze donderdag vergelijkt Martha Pelkman water met de stroom van je leven. Een interessant uitgangspunt, want de laatste tijd maak ik grote ontwikkelingen door – ontwikkelingen waar ik lang van heb gedroomd en die ik vol enthousiasme in gang heb gezet. 

Alles in mijn leven is in beweging. Er is geen levensgebied waar het gewoon kabbelt. Dat is bijzonder, want lange tijd vond ik mijn leven juist te veel een kabbelend beekje. Overigens vind ik kabbelende beekjes heel fijn tijdens een natuurwandeling, maar als mijn leven te lang dat ritme volgt, dan ga ik mij vervelen. Dan voel ik mij onvervuld en wil ik stappen zetten naar meer ontplooiing, meer uitdaging, meer het gevoel hebben te leven.

Het gevoel werkelijk te leven, ja, dat heb ik steeds sterker. Ik zwem alle kanten op, de ene keer tegen de stroom in, de andere keer met een boogje om een kwal heen en soms duik ik diep de golven in. Ik maak het mezelf niet makkelijk, maar ik zorg wel voor leerervaringen. Voor ontdekkingen en groeimomenten. Voor nieuwe kennis en boeiende activiteiten. Ik heb altijd graag gezwommen, maar zelden heeft het water zo uitbundig rond gestroomd.

Het is alsof ik mezelf eindelijk toestemming heb gegeven om zelf de golven te weerstaan, in plaats van de stroompjes te moeten volgen die anderen geschikt vinden voor mij. Alsof ik al die jaren in andermans zeeën heb gezwommen en nu ontdek dat er een hele oceaan is, speciaal voor mij. En die oceaan, die wacht op mij, die heeft altijd gewacht tot ik eens zou inzien dat ik vrij ben.

Vrij om te zwemmen. Vrij om te ontdekken. Vrij om te leven.

 

WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag deelt Martha Pelkman een woord waarover je kunt bloggen, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blogpost.

 

Foto door Dimitris Vetsikas/ Pixabay

Gepubliceerd door

3 reacties op ‘#WOT 2019/19: water

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s