Japanse Tuin: fotograferen in de regen

Gisteren bezocht ik rond lunchtijd de Japanse Tuin in Park Clingendael. De vorige keer was een jaar geleden en ik hoopte dat er met deze regen minder bezoekers zouden komen, zodat ik goed zou kunnen fotograferen. Helaas: het was nog steeds behoorlijk druk, al waren er die keren met mooi weer nóg meer mensen. Gelukkig heb ik toch een aantal mooie foto’s van de bloemen en struiken kunnen maken. Foto’s zonder de andere bezoekers erop.

Het was wel een behoorlijke uitdaging om een goede plek te vinden, maar ik ben blij dat het toch is gelukt. Ik ben overigens niet lang gebleven; de tuin zelf is klein, er waren veel mensen en ik had gezien wat ik wilde zien (en gefotografeerd wat ik wilde fotograferen). De stilte opzoeken was niet mogelijk, maar genieten van de mooie omgeving wel. Hoewel ik inmiddels goed weet hoe de Japanse Tuin eruitziet, blijf ik telkens terugkomen. Komende jaren ben ik er ongetwijfeld weer.

Aan de foto’s zie je dat het regende, maar dat vind ik niet erg. De weersomstandigheden geven al het groen (en alle fleurige bloemen) een wat mysterieuze uitstraling. Het is weer eens iets anders dan de gebruikelijke bloemenfoto’s, die ik overigens ook enorm waardeer. Bovendien is de weerspiegeling in de vijver gewoon prachtig.

Maar weet je, eigenlijk moet je gewoon zelf eens komen kijken. Op de website van de gemeente Den Haag vind je de openingstijden in de lente en herfst, plus enkele tuinregels om al het kwetsbare natuurschoon te beschermen. En als je dan toch de Japanse Tuin bezoekt, neem dan ook de tijd om van Park Clingendael zelf te genieten. Je kunt er heerlijk wandelen! Kijk maar:

Ben jij weleens in de Japanse Tuin geweest? Ben je van plan om dit jaar te gaan?

Gepubliceerd door

16 reacties op ‘Japanse Tuin: fotograferen in de regen

    1. Dank je 🙂 Mooi verwoord. Ik ben blij met het effect. Eerder was ik niet gegaan, omdat ik dacht dat de regen voor minder goede foto’s zou zorgen. Nu weet ik dat dat niet zo is en dat diverse weersomstandigheden juist hun charme hebben.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s