Mijn antwoorden op ‘Elke dag een vraag’ – deel 2

Sinds begin van de maand beantwoord ik (bijna) elke dag een vraag in het gelijknamige boekje Elke dag een vraag: een dagboek voor 5 jaar. Er staan verschillende leuke vragen in en daarnaast is het beantwoorden van de vragen een prettige manier om de dag af te sluiten. Even terugkijken – en dan niet op een beeldscherm, maar op papier. Dat ik ‘bijna’ zeg, komt doordat ik af en toe een dag oversla en naderhand dan meerdere vragen tegelijk beantwoord. Maar zelfs met mijn enigszins opstandige gedrag heb ik toch leuke antwoorden geformuleerd om over te bloggen. Lees maar snel verder.

17 april 2019 Van welk soort snoep ben je helemaal gek?
Verschillende raw vegan repen. Hier moet ik echt mee oppassen, hoor! Gelukkig ben ik minstens zo gek op groenten, fruit en noten.

18 april 2019 Heb je vandaag iemand beledigd?
Ja, in gedachten heb ik onaardige dingen tegen iemand gezegd. Zonde van mijn energie, zonde van mezelf en zonde voor de wereld. Ik denk liever aan de mensen die ik waardeer.

19 april 2019 Waar geef jij het meeste geld aan uit?
Mijn huur. Ik huur een studio in de buurt van het centrum. Het is niet de prettigste wijk, maar centraal gelegen is het wel. Overigens is mijn huur voor de particuliere sector relatief laag.

20 april 2019 Vandaag was geweldig! Waarom of waarom niet?
Nou, het was een prima dag en ik heb veel kunnen studeren, maar ik heb het buiten zijn wel gemist. Alleen in de ochtend ben ik buiten geweest. Dat ga ik met Pasen anders doen.

21 april 2019 Vind je jezelf een geluksvogel?
Ja! Ondanks alles wat ik heb meegemaakt, is het mij gelukt om een boeiend leven op te bouwen en mij verder te ontwikkelen. Ik ontmoet steeds meer mensen die hier positief aan bijdragen.

22 april 2019 Als je je jonge ik een advies zou mogen geven, wat zou dat dan zijn?
Leef voor jezelf! Trek je niets aan van mensen die jou niet begrijpen of jou in een hokje willen stoppen. Bepaal wat belangrijk is voor jou en leef daarnaar.

En daar laat ik het bij voor nu. Ik ga mijn eigen advies opvolgen en leven volgens mijn voorwaarden. Volgens mijn waarden. En ja, ik ga elke dag een vraag beantwoorden maar nee, ik ga niet alle vragen plus antwoorden delen. Voortaan kies ik de leukste vragen (plus antwoorden) uit, zodat mijn update nog beter bij mijn blog past en ik voldoende ruimte overhoud voor andere onderwerpen.

 

In welke journals schrijf jij? En blog je hier ook over? Ik ben benieuwd!

 

Meer informatie
Elke dag een vraag: een dagboek voor 5 jaar (2013 BBNC uitgevers bv, Amersfoort, 12e druk december 2016).

Volg je mij al op Hebban?

Gepubliceerd door

6 reacties op ‘Mijn antwoorden op ‘Elke dag een vraag’ – deel 2

 1. Wat een leuke vragen zeg. Ik vind het ook leuk om je antwoorden te lezen. Qua snoep zit ik toch wel eerder bij de ‘echte snoepjes’ hoor, vind moaom en droptoffees erg lekker!

  Liked by 1 persoon

  1. Wie weet is zo’n boekje ook iets voor jou 🙂

   Ik heb het ‘geluk’ dat mijn lichaam nogal sterk op snoep en ander niet-gezond voedsel reageert. Het is dus echt in mijn eigen belang dat ik gezond eet. Gelukkig komt de tijd van zomerfruit er weer aan!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s