Fotoverslag van de Paas & Grachtentocht Den Haag op Tweede Paasdag

Afgelopen maandag (Tweede Paasdag) heb ik de Paas & Grachtentocht gelopen in mijn woonplaats Den Haag. Ik had de wandeltocht ontdekt op de website van organisator Wandelsportvereniging Sterker door Strijd. De route was een verrassing, maar ik kan zeggen dat ik veel wijken heb bezocht en verschillende mooie foto’s heb gemaakt. Ik heb de 15 km gelopen.

De wandeling startte bij het clubgebouw aan de rand van het centrum. Tot mijn verbazing volgde ik de route die ik normaal gesproken naar mijn werk maak, maar dan omgekeerd. Zo belandde ik in mijn eigen wijk Laak Noord, waar ik al snel begon met fotograferen. Hier een paar foto’s van de Trekvliet.

Via de Haagse Hogeschool belandde ik in een ander stukje Laakkwartier en zo liep ik over de groenstrook langs de Laak. Uit mezelf loop ik daar niet zo vaak, maar het was een prettig stukje groen midden in de wijk.

Via het industrieterrein en Station Moerwijk vervolgde ik mijn wandeling en naderde ik de wijk Rustenburg-Oostbroek. Ook hier kwam ik veel bekende plekjes tegen. Zo was ik vlak bij het Zuiderpark, waar ik in mijn jongere jaren zo vaak heb gespeeld, gefietst, gewandeld, beukennootjes heb gezocht, en kruiden heb geplukt in de kruidentuin. Deze wandeltocht ging echter niet door het Zuiderpark, maar leidde mij wel langs andere leuke plekken.

Ik liep zo’n twee kilometer over de Soestdijksekade, waar ik bovenstaande waarschuwing zag. Het had wel iets creatiefs, hoewel ik mij kan voorstellen dat het voor de bewoners vooral vervelend was. Hoe dan ook: via de Soestdijksekade belandde ik in het Valkenboskwartier. Ook hier zijn veel oude voetstappen van mij te vinden.

Dit was het mooiste gedeelte van mijn wandeling. Het is ook gewoon een hele leuke wijk. Helaas waren er veel hekken vanwege werkzaamheden, maar gelukkig heb ik toch een paar foto’s kunnen maken waar ik blij mee ben. Verder waren een paar dames van de wandelvereniging zo vriendelijk om hun huis open te stellen voor wandelaars. Dat was meer dan welkom, want zo kon ik tegen een klein bedrag het toilet bezoeken, en thee drinken in de tuin.

Mijn wandeling ging verder door Duinoord (Houtrustweg, Conradkade en Groot Hertoginnenlaan) en ook daar was het heerlijk wandelen. Ik realiseerde mij hoe jammer het is dat ik bepaalde stukken Den Haag zo weinig bezoek, terwijl het daar juist zo fijn is. Meestal ga ik toch naar de plekken waar ik moet zijn en vergeet ik de plekken waar ik wil zijn. Een goed inzicht voor de komende tijd.

Maar verder met de wandeling. Ik liep via het Energiekwartier en het Westeinde naar omgeving Schilderswijk/ Zuidwal. Ik zag duiven rondom standbeelden en vond deze taferelen de moeite van het fotograferen waard. Wat mij ook opviel, was dat ik er bijna was. Mijn wandeltocht eindigde waar hij was begonnen. Voldaan liep ik naar binnen. Met een mooie medaille kwam ik weer buiten.

Gepubliceerd door

6 reacties op ‘Fotoverslag van de Paas & Grachtentocht Den Haag op Tweede Paasdag’

 1. Ik ben totaal niet bekend in Den Haag, sterker nog, volgens mij ben ik er nog nooit echt geweest behalve dan op doorreis naar Scheveningen. Zo te zien heb je een hele leuke wandeling gemaakt met verschillende mooie plekken. Misschien toch maar eens een dagje of weekendje Den Haag inplannen.

  Liked by 1 persoon

  1. Den Haag is voor jou een heel eind uit de buurt. Zelf ben ik nog niet in Groningen geweest (wel in Friesland), maar dat gaat vast nog wel gebeuren.
   Een bezoekje aan Den Haag kan ik je zeker aanraden: strand, zee, duinen, bossen, landgoederen, boekwinkels, musea en goede eettentjes.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s