Eerste Paasdag 2019 en een update van mijn jaardoelen

Op Nieuwjaarsdag heb ik mijn jaardoelen voor 2019 met je gedeeld en vandaag, op Eerste Paasdag, is het tijd voor een update. Eerst wilde ik dit doen aan het begin van de lente. Mijn focus voor dit seizoen vond ik echter belangrijker om te delen. Geen probleem, want Pasen is een prima moment. Lees dus maar snel verder en ontdek wat ik wel en niet heb gedaan en wat er gaat veranderen.

Leren
– Regelmaat vinden in mijn opleiding Communication and Multimedia Design: het gaat de goede kant op! Ik heb ervoor gekozen deze opleiding centraal te stellen en er echt voor te gaan. Dat betekent dat ik veel meer energie steek in het studeren en telkens op zoek ben naar manieren om meer kennis en ervaring op te doen. Een studieritme is voor mij niet alleen regelmatig studeren, maar ook in mijn leven naast de studie met het vakgebied bezig zijn. Bloggen is daar een mooi voorbeeld van. Voor de rest van dit jaar focus ik mij meer op de integratie in mijn dagelijks leven en de link met de praktijk.
– Mijn opleiding Gewichtsconsulent positief afronden: ik heb dit doel laten vallen, omdat dit het gewoon niet voor mij is. Voeding is heel belangrijk voor mij, dat zeker, maar mijn focus ligt meer bij vitaliteit en ethiek dan bij gewicht. Verder is het CMD vakgebied zo boeiend dat ik mij daar nu mee bezighoud.
– Vaardigheden leren of verdiepen door middel van e-learnings: ter versterking van mijn loopbaan volg ik naast mijn werk en CMD e-learnings of blended trainingen zoals Plannen en Organiseren. Dit is leerzaam, dus hier ga ik mee door. Wat ik niet meer op ga starten, zijn trajecten om ‘aan mezelf te werken’. Ik ben daar zo langzamerhand klaar mee. Onder het kopje ‘Spiritualiteit’ vertel ik meer over mijn beslissing.

Spiritualiteit
Hierboven heb ik er kort iets over gezegd en dit is de plek om er verder op in te gaan. In de loop der tijd ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in spiritualiteit. Ik voelde mij onvervuld en onvoldoende uitgedaagd en zocht betekenis en zingeving. In de westerse geneeskunde vond ik geen antwoorden, alleen symptomen en ziektebeelden. Zo ontstond mijn belangstelling voor spiritualiteit. Zonder specifieke personen of ideeën te willen beledigen, kan ik inmiddels zeggen dat ik er klaar mee ben. Dat mijn leven te kostbaar is om de hele tijd aan mijn innerlijk te werken, mijn jeugd te analyseren, over het ego te discussiëren en alles zo ontzettend ernstig te benaderen. Ik wil gewoon doen wat ik waardevol vind, leren en groeien en mijn talenten inzetten voor mooie doelen en organisaties.

Leefstijl
– Doorgaan met mijn natuurwandelingen: en of ik dat doe! Dit jaar heb ik al vaak de natuur opgezocht. Bruinisse en het Grevelingenmeer, het Haagse Bos en een stukje Marlot, Meijendel, Clingendael, de Scheveningse Bosjes, het Van Stolkpark en het Westbroekpark, het Rijswijkse Bos en de Landgoederenzone: ik heb al best wat mooie plekken bezocht en daar ga ik natuurlijk mee door.
– Een ritme vinden in het zwemmen: helaas heb ik nog niet gezwommen dit jaar. Dit doel houd ik er wel in, want het is zeker de bedoeling dat ik binnenkort weer in de zwembaden te vinden ben.
– Een ritme vinden in het fitnessen: dit doel laat ik los. Sportscholen zijn geen plekken waar ik graag kom. Mijn leefstijl verbeter ik dus liever met wandelen en zwemmen dan met fitnessen.

Creativiteit
– Van mijn blog mijn belangrijkste schrijfproject maken en er echt voor gaan: ja, dat doe ik! Nu heb ik een tijdje geleden mijn blogfrequentie verlaagd naar gemiddeld twee blogposts per week, omdat ik meer ruimte wilde creëren voor mijn studie. Toch pak ik het bloggen nog steeds serieus aan en zo blijf ik er ook mee doorgaan.
– Beter worden in fotografie: ja, dat gaat ook goed. Tijdens mijn natuurwandelingen fotografeer ik veel en ik krijg steeds meer oog voor de kwaliteit van mijn foto’s. Ik durf nu ook mindere foto’s weg te gooien. Op mijn blog maak ik steeds meer gebruik van beeld en dat vind ik een positieve ontwikkeling. Dit doel houd ik erin.
– Korte verhalen schrijven: dit jaar heb ik nog geen korte verhalen geschreven; ik ben vooral bezig geweest met mijn blog en teksten voor andere sites (zie ‘Idealisme’). Ik zou het leuk vinden om weer fictie te schrijven, maar mijn prioriteit ligt bij mijn blog.
– Deelnemen aan de Hebban Reading Challenge 2019: 52 boeken lezen: ja hoor, ik ben lekker aan het lezen en hier maak ik bewust tijd voor vrij. Minder films en series en meer boeken. Ik zit nu op 38% van de uitdaging. Het gaat mij vast lukken. Boeken waarvan ik het meest heb genoten: de Rosie-trilogie.

Idealisme
– Groen leven en mijn idealen uitdragen: ik leef nog steeds groen en kan en wil nog groener. Mijn idealen uitdragen doe ik vooral door keuzes te maken en inspirerende artikelen van anderen te delen. Dit doel houd ik aan!
– Vegan leven verdiepen en mijn idealen uitdragen: ik ontdek steeds meer lekkere vegan gerechten en voedingsmiddelen en ben gewoon ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet. Mijn idealen uitdragen hoef ik vaak niet eens bewust te doen: mensen zijn nieuwsgierig en stellen zelf allerlei vragen over mijn keuzes en ideeën. Zo ontstaan vaak boeiende (en soms irritante) gesprekken. Verder deel ik foto’s en artikelen van dierenwelzijnsorganisaties via social media. Ik ga hiermee door.
– Mijn idealen uitdragen op het gebied van diversiteit, participatie en inclusie: ja, hier ben ik heel erg mee bezig! Ik ben actief bij ons inclusiviteitsnetwerk League of Extraordinary People, ga naar relevante bijeenkomsten, vertel enthousiast over mijn ideeën en ervaringen en benader mensen hierover. Verder heb ik twee blogposts gepubliceerd bij mooie organisaties: De mens die ik kan zijn (Koepel Adviesraden Sociaal Domein) en Hoop, vertrouwen en inclusiviteit (Inclusief Nederland). Hier ga ik zeker mee door, want met mijn boodschap help ik kansen te creëren. Daar wordt iedereen beter van: organisaties, werknemers, sollicitanten en de maatschappij als geheel. Dit is nodig.

Dit jaar heb ik mooie stappen gezet, aan doelen gewerkt, doelen losgelaten en nieuwe plannen gemaakt. Daar ga ik vol motivatie mee door!

 

Hoe is jouw 2019? Doe je wat je wilde doen, of heb je dingen ontdekt die nog belangrijker voor je zijn? Ik ben benieuwd! 

Gepubliceerd door

23 reacties op ‘Eerste Paasdag 2019 en een update van mijn jaardoelen

 1. Het komt op mij over alsof je lekker goed bezig bent met je doelen en ook precies weet hoe je dit moet behalen. Tot nu toe ben ik erg blij met hoe het gaat in 2019, eindelijk weer wat rust op mijn werk en dat zorgt ook voor rust thuis, dus hopelijk blijft dat zo de komende maanden.

  Liked by 1 persoon

 2. Nou, zo te lezen ben je lekker op weg om je gestelde doelen te halen. Hier en daar wat loslaten maar dat maakt vanzelf weer plaats voor andere doelen.
  Ik denk dat 2019 tot nu toe lekker gaat. Hier en daar wat bijsturen in verband met onverwachte gebeurtenissen. Maar ook daar zal wel weer een reden voor zijn bedenk ik mij dan 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Het gaat goed zo 🙂 Loslaten blijkt inderdaad nodig om ruimte te creëren voor nieuwe dingen. Ik word er steeds beter in.

   Rust maar goed uit als je voelt dat je dat nodig hebt. Het gaat je helpen.

   Like

 3. Heerlijk hoor al die gestelde doelen en fijn dat je ze kunt verwezenlijken. Ik had heel andere doelen voor 2019. Maar dit jaar is het doel om mijn kindje gezond op de wereld te zetten en een goede mama te worden. Werk en mama zijn te kunnen combineren. Soms is het nodig om je prioriteiten wat te verschuiven en dat is op het moment dat je de keuze maakt even lastig, maar ik krijg er zo iets moois voor terug!

  Liked by 1 persoon

 4. wauw je hebt aardig wat doelen voor 2019, ik heb een opleiding gedaan tot gewichtsconsulent, en heb jaren een eigen praktijk gehad, maar ben hier mee gestopt omdat de concurrentie vanuit zelfhulp boeken en sportscholen zo groot werd, er was geen aardigheid meer aan. Ik doe nu een cursus illustreren en wil dit dit jaar afronden en beter leren tekenen. ik doe het in ieder geval al met veel plezier.

  Liked by 1 persoon

  1. Jammer dat je praktijk niet meer haalbaar bleek door al die concurrentie, maar fijn dat je een nieuw doel in het tekenen hebt gevonden en daar nu vol motivatie en plezier voor gaat. Ik wens je een creatief jaar toe 🙂

   Like

  1. Dank je 🙂 Ik ben blij met hoe ik bezig ben.

   Als je je ergens in wilt verdiepen (bijvoorbeeld spiritualiteit), dan zou ik daar gewoon voor gaan. Van studie en verdieping leer je altijd wel iets nieuws.

   Like

  1. Het gaat vooral goed met de natuurwandelingen, het bloggen, veganistisch leven, en mijn activiteiten op het gebied van inclusie.
   Ja, goed idee om je voortgang te delen! Het schrijven maakt je extra bewust van wat je wel en niet wilt. Voor lezers is het een leuk onderwerp.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s