#WOT 2019/16: Witte Donderdag

Het is Witte Donderdag. Ik sta er eerlijk gezegd niet bij stil en toch is dit een fijne dag. Het is namelijk de eerste dag van mijn paasverlof. Vijf dagen vrij. Heerlijk toch? Hoe blij ik ook ben met de loopbaanstappen die ik zet; tijd voor mezelf is iets wat ik koester en dat zou ik niet anders willen.

Het is vandaag zo heerlijk warm en zonnig. Zonde om niet naar buiten te gaan. Nou ja, op dit moment zit ik natuurlijk te schrijven, maar in de late ochtend/ vroege middag heb ik lekker gewandeld. Uiteraard ben ik veel fleurige bloemen tegengekomen. Het Rijswijkse Bos en de Landgoederenzone waren ook zo rustig, waardoor ik vooral vogeltjes hoorde. Af en toe kwam ik een oudere dame of heer tegen. Een vriendelijke groet, een positieve opmerking over het weer en daarna verder wandelen en fotograferen. Oh ja, wat ik nog niet verteld heb maar wat wel logisch is: de geuren van al die bloemen. Ik denk er graag aan terug. Mijn prikkelgevoeligheid maakt dat ik mij extra open stel voor positieve prikkels. Niet bepaald een beperking, lijkt me.

Deze Witte Donderdag is een veelbelovende start van mijn paasweekend. Ik ben van plan om komende dagen nog veel vaker naar buiten te gaan. Gisteren verheugde ik mij er al op (en eerder ook).

Dit weekend worden in Den Haag twee wandelevenementen georganiseerd: de Zeemansloop en de Paas & Grachtentocht. Vorig jaar heb ik de Zeemansloop gelopen en mooie Scheveningse plekjes gezien. Wat ik dit jaar ga doen, weet ik nog niet. Dat ik ga wandelen, staat vast, maar of ik deelneem aan een wandeltocht, en zo ja welke, dat zie ik nog wel. Het belangrijkste is dat ik in beweging ben en veel natuur om mij heen heb. Dat komt wel goed!

Verder neem ik dit weekend ook de tijd om te schrijven en te studeren. Dat doe ik altijd wel, maar dat ik nu echt voldoende ruimte heb om mij op mijn schrijf- en studeerwerk te concentreren, vind ik heel waardevol. Ik ga er dan ook dankbaar gebruik van maken.

 

WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag deelt Martha Pelkman een woord waarover je kunt bloggen, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blogpost. 

Gepubliceerd door

3 reacties op ‘#WOT 2019/16: Witte Donderdag’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s