Mijn antwoorden op ‘Elke dag een vraag’ – deel 1

20190429_203600.jpg

Naast alle Bullet Journals heb ik er nóg een bijzonder journalproject bij, namelijk Elke dag een vraag: een dagboek voor 5 jaar. Sinds 4 april beantwoord ik dagelijks de vraag die hoort bij de betreffende datum – en dat vijf jaar lang. Nu ga ik daar op mijn blog niet al die jaren aandacht aan besteden, maar de vragen zijn zo leuk dat ik er dit jaar zeker over ga bloggen. Benieuwd naar mijn antwoorden? Hieronder vind je ze!

4 april 2019 Heb je vandaag te veel gegeten?
Ja, niet in de zin van te veel voedsel, maar de maaltijden waren wel te zwaar. Ironisch genoeg had ik, vóór het lezen van deze vraag, al besloten om lichter te gaan eten.

5 april 2019 Wat moet je laten repareren?
Qua spullen: niets. Ik ben wel bezig mijn woning anders in te richten en ruimte te creëren, maar reparaties zijn niet nodig. Soms is ‘nieuw’ juist waar het om gaat.

6 april 2019 Wat is je lievelingsprak?
Vegan risotto, liefst met volkoren rijst. Ik heb veel maaltijden waar ik gek op ben, maar dit is nu toch wel nummer één. Goh, wat zal ik eens gaan eten?

7 april 2019 Heb je vandaag iets kapotgemaakt?
Nee! Niet eens – en dat met mijn motorische onhandigheid. Misschien moet je mij dagelijks deze vraag stellen, want zo te zien heeft hij een preventieve werking.

8 april 2019 Wanneer heb je voor het laatst grote schoonmaak gehouden?
Daar zit ik middenin! Ik wil mijn woning veel leuker maken, echt als een plek waar ik mij thuis voel. Grondig opruimen en schoonmaken hoort daar ook bij.
(Ik heb de vraag iets aangepast vanwege een akelig woord in de oorspronkelijke titel)

9 april 2019 Heb je huisdieren?
Nee. Ik vind dieren ontzettend leuk en heb in het verleden huisdieren gehad. Mijn woning is echter te klein voor een kat of hond en mijn leven is te druk voor een hond.

10 april 2019 Ben je op dit moment rationeel of emotioneel?
Zeer rationeel. Ik heb bepaalde keuzes gemaakt in mijn leven; keuzes die goed voor mij zijn en waar ik blij van word. Omdat deze beslissing wel toewijding en discipline vraagt, ben ik blij met mijn rationele geest.

11 april 2019 Hoe vaak per uur kijk je gemiddeld op je mobiel?
Mag ik deze vraag overslaan? Ik heb het niet bijgehouden, maar laten we het houden bij ‘vaak’, op mijn beide telefoons. Ik ben dol op smartphones. Al die mogelijkheden zijn geweldig.

12 april 2019 Welk liedje krijg je maar niet uit je hoofd?
Bohemian Rhapsody van Queen. Vorig jaar heb ik de film gezien. Het nummer raakt mij – de tekst, het gevoel, de intensiteit. Het doet pijn, maar ergens geeft het ook een bepaalde verbondenheid.

13 april 2019 Welk lettertype gebruik je in je e-mails?
Ehm… wil je een serieus antwoord? Ik zou het niet weten! Hoewel ik Calibri een prettig lettertype vind, maar of ik dat nu ook gebruik in al mijn e-mails? Ik vind het wel belangrijk om consistent te zijn.

14 april 2019 Wat zou je echt nooit doen?
VVD/ PVV/ FvD/ SGP stemmen. Mij bekeren tot een orthodoxe variant van een religie. Mijn ambities opzijzetten voor een man. Een gezin stichten. Voor een vervuilende multinational werken.

15 april 2019 Wat maakt jou bijzonder?
Alles waarvan ik dacht dat het niet goed aan mij was. Alles waarvoor ik eerder werd afgewezen. Mijn introversie, mijn intense interesses, mijn leergierigheid en mijn autonomie.

16 april 2019 Waar ben je helemaal lyrisch van?
Van alles waar ik nu mee bezig ben en van de mooie natuur om mij heen. Ik geniet van werken, studeren, bloggen, kansen creëren en wandelen in de natuur.

 

Dus dat zijn de vragen en mijn antwoorden van de afgelopen tijd. Ik zei toch dat het leuke vragen waren? Binnenkort publiceer ik deel 2!

 

Meer informatie
Elke dag een vraag: een dagboek voor 5 jaar (2013 BBNC uitgevers bv, Amersfoort, 12e druk december 2016).

Volg je mij al op Hebban?

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s