Fotoverslag van de 68ste Duinenmars

Afgelopen zaterdag, inmiddels een halve week geleden, heb ik deelgenomen aan de 68ste Duinenmars. Nu heb ik een aantal georganiseerde wandeltochten gelopen, maar de Duinenmars was al heel lang geleden voor mij en dat terwijl ik in mijn jeugd altijd met veel plezier heb meegedaan. Een goed idee dus om weer op pad te gaan.

In het Westduinpark zelf was ik een klein jaar geleden voor het laatst geweest. Tijdens de Duinenmars heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om mooie foto’s te maken van de natuur, maar vanwege het grauwe weer was ik niet onverdeeld enthousiast over de kwaliteit. Toch vind ik de foto’s in deze blogpost de moeite van het delen waard, al is het maar omdat natuurbeelden van zichzelf al waardevol zijn om aan anderen te laten zien. Onze natuur heeft zo veel moois in zich! Ik heb het al vaker gezegd, maar koester haar. Nu meer dan ooit.

Nu het lente is, ga ik weer lekker vaak naar buiten en dat doet mij erg goed. Het bewegen in de buitenlucht geeft mij een heel vrij ‘alles is mogelijk-gevoel’ en in de natuur heb ik dat alleen nog maar sterker. Ondanks alle andere duinwandelaars die ik zaterdag ben tegengekomen, was dit echt ‘mijn’ wandeling; iets moois wat ik helemaal alleen heb mogen ervaren.

En ja, ook aan de rand van het Westduinpark kon ik genieten van de bloemenpracht en natuurlijk wilde ik de beelden vastleggen voor op mijn blog. In deze periode duiken die fleurige blaadjes ineens overal op en waarom zou je daar dan niet bewust bij stilstaan? Met mijn springerige geest en mijn liefde voor bloggen en natuur is dat eigenlijk niet meer dan logisch.

Daarom ben ik vaak stil blijven staan en heb ik regelmatig, ook lopend, om mij heen gekeken. Juist aan mijn prachtige leefomgeving wil ik die waardevolle aandacht geven. Ik hoef mij niet overal de hele dag bewust van te zijn, maar schoonheid wil ik beleven. De schoonheid van de natuur al helemaal.

Gepubliceerd door

Een reactie op “Fotoverslag van de 68ste Duinenmars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s