Een fijne lunchwandeling tijdens Wandel naar je Werk-dag 2019

Wandelen en werken: het betekent allebei veel voor mij en vandaag kwamen ze mooi samen tijdens deze Wandel naar je Werk-dag. Nu wandel ik regelmatig een stuk naar mijn werk. Ik ben graag in beweging en stap dan eerder uit de tram en loop de laatste paar haltes. Op de terugweg doe ik dat meestal ook. Hoe leuk en gezond is het om daarnaast ook een lunchwandeling te maken!

Zoals je in mijn tweet kunt lezen, heb ik tijdens mijn lunch een rondje om het Malieveld gewandeld. Aanvankelijk poogde ik mijn wraps met humus en rauwkost tijdens het wandelen op te eten, maar de blaadjes sla en reepjes komkommer maakten er hun eigen wandelactiviteit van en dat vond ik toch niet zo handig. Zo heb ik mijn lunch dus op een bankje genuttigd en ben ik daarna weer gaan lopen.

malieveld-en-koekamp-den-haag

De omgeving was natuurlijk niet nieuw voor mij en rustig was het ook niet echt. Ik was niet de enige ambtenaar/ werknemer in het Haagse Centrum die in het Malieveld een geschikte lunchwandelplek zag. Verder was het ook niet de eerste keer dat ik er een lunchwandeling maakte, maar wel de eerste keer dat ik dit tijdens Wandel naar je Werk-dag deed. Vorig jaar had ik verlof opgenomen en wandelde ik door Oud-Rijswijk.

Maar los van de omgeving waar ik loop, vind ik Wandel naar je Werk-dag een mooi initiatief, net zoals ik het lunchwandelen toejuich. Zelfs met mijn liefde voor wandelen vind ik nog steeds dat ik te weinig beweeg en pogingen om het bewustzijn en enthousiasme te vergroten, verwelkom ik graag. Ook op Twitter heb ik er aandacht aan besteed, gezien de openingstweet en de tweet hieronder.

En de dagen die komen? Blijf ik in beweging? Wandel ik tijdens werkdagen en vrije dagen? Maak ik er iets van?

Ja. Absoluut. Ik ga meer wandelen, meer bewegen, meer actief zijn naast al mijn fijne hoofdwerk. Een actieve leefstijl (wandelen, zwemmen, fitnessen) is onderdeel van mijn mooie jaardoelen en past bij het leven dat ik wil vormgeven. Zo wandel ik in de richting van steeds meer uitdaging en steeds meer voldoening. Leuk toch?

Gepubliceerd door

3 reacties op ‘Een fijne lunchwandeling tijdens Wandel naar je Werk-dag 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s