Fotoverslag van een zonnige winterwandeling door Park Clingendael

wendy-schuchmann-clingendael-wandeling

De lente is in aantocht en dat merkte ik vandaag tijdens mijn zonnige winterwandeling door Park Clingendael. Ik had dan wel een sjaal om, maar ik droeg wel mijn wandeljas (vooral geschikt voor lente en herfst) en geen hoedje. Bovendien was het licht en aangenaam fris. Ik vond het heerlijk wandelweer en heb wederom van mijn wandeling genoten. Kijk maar snel naar de foto’s die ik heb gemaakt en geniet van het Clingendaels natuurschoon.

park-clingendael-wandeling-weiland

park-clingendael-wandeling-ingang-van-alkemadelaan

Het liefst start ik mijn wandelingen bij de hoofdingang aan de Wassenaarseweg, maar vanwege werkzaamheden besloot ik vanaf de Van Alkemadelaan het park te betreden. Ik voelde mij verwelkomd door de nog kale bomen die een mooie boog boven het pad vormden. Een ouder echtpaar met een uitbundig hondje kwam na mij het park in. Ik heb ze voor laten gaan, zodat ik foto’s kon maken van het pad zonder dat we elkaar voor de voeten zouden staan of lopen.

park-clingendael-wandeling-mooi-uitzicht

park-clingendael-wandeling-natuur

Het deed mij goed om te zien hoe kleurrijk het park was. Ja, de bomen waren kaal, maar verder was de komst van de lente wel degelijk waar te nemen. Als straks de Japanse Tuin zijn lenteopening heeft, is het natuurlijk één en al bloeiende bloemenpracht – en vele malen drukker dan vandaag. Toch blijft het een belevenis waar ik telkens weer naar uitkijk.

park-clingendael-wandeling-struiken

Zo passeerde ik bovengenoemde tuin en wandelde verder. Ik hoorde de blije vogeltjes – of werd zelf blij van het gekwetter en projecteerde mijn vreugde op de nietsvermoedende diertjes. Een combinatie lijkt mij het meest waarschijnlijk. Hoe dan ook: ik wandelde, luisterde, genoot en fotografeerde. Om mij heen was het rustig en als ik het ergens te druk vond, koos ik een ander pad. Mijn enige doel was mooie foto’s maken en waar ik precies terechtkwam, dat merkte ik vanzelf wel.

park-clingendael-wandeling-weerspiegeling

park-clingendael-wandeling-weerspiegeling-struiken

Waar ik uitkwam, was de Ruychrocklaan. Ik wandelde nog een stuk langs de rand van het park, waar ik vooral oudere (vermoedelijk Benoordenhoutse) wandelaars met honden tegenkwam. De dieren hadden het minstens zo naar hun zin als ik. En de mensen, van hen kon ik het minder goed aflezen, maar als ik zo dicht bij een wandelgebied zou wonen, dan zou ik zeker genieten.

park clingendael wandeling bomen ruychrocklaan

Ik verliet Park Clingendael bij ingang Ruychrocklaan, maar klaar met wandelen was ik nog niet. Benoordenhout is een mooie wijk en een kop thee was meer dan welkom, dus ik deed het volgende. Ik liep via de Ruychrocklaan naar de Van Alkemadelaan, waar ik de Wassenaarseweg in de richting van Willemspark nam. Zo stak ik de Koninginnegracht over en liep via de Javastraat naar de Frederikstraat. Bij Health & vegan Food Hotspot FOAM Den Haag (echt een aanrader!) trakteerde ik mezelf op een kop jasmijnthee, deelde mijn wandelselfie op Twitter en kondigde deze blogpost aan. Maar vooral keek ik terug op een heerlijke wandeling en vooruit naar de vele wandelingen die ik dit jaar ga maken.

Gepubliceerd door

4 reacties op ‘Fotoverslag van een zonnige winterwandeling door Park Clingendael

  1. Wat een prachtig gebied om lekker te wandelen en foto’s te maken! Ik hou ook enorm van dit soort dingen en ben dan ook altijd op zoek naar nieuwe gebieden, helaas is dit wat ver, maar k heb genoten van je mooie foto’s!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s