#WOT 2019/9: Nederlands

Ik houd van taal, van schrijven en bloggen. Nederlands is mijn moedertaal, de taal waarin ik denk en schrijf. Het is een prachtige taal en ik ben ervan overtuigd dat ik altijd nog meer kan leren van het Nederlands. Dat ik altijd nog beter kan leren schrijven. De afgelopen jaren heb ik dan ook diverse schrijfcursussen gevolgd: korte verhalen, levensboeken, interviews, fantasy, herstelverhaal, scènes… ik heb ontzettend veel geleerd en ben nog steeds niet uitgeleerd. Gelukkig maar.

Ook nu werk ik aan mijn taal- en schrijfontwikkeling. Zoals ik in mijn blogpost over e-learnings vertelde, focus ik mij de laatste tijd steeds meer op mijn ontwikkeling als blogger. Ik houd van het bloggen en wil iets moois maken van mijn eigen plek in de online wereld. Geïnspireerd door de veranderingen in mijn leven en de lessen die ik leer, heb ik mijn blog leuker gemaakt. Mijn deelname aan de WOT hoort daar ook bij.

Maar ik doe meer met het Nederlands. Voor mijn Bacheloropleiding Communication and Multimedia Design volg ik namelijk de module Effectief Communiceren. Ik ben er net mee begonnen en wat ik vooral doe, is mijn kennis van de grammatica opfrissen. Nu heb ik gelukkig een sterk ontwikkeld taalgevoel en, minstens zo belangrijk, een grote liefde voor de Nederlandse taal. Ik vind het dus gewoon leuk om hiermee bezig te zijn. Toegegeven: ik verheug mij heel erg op de beroepsspecifieke vakken en de praktijkopdrachten, maar lekker aan de slag zijn met het Nederlands, ja, daar word ik blij van.

Waar het om gaat, is dat ik altijd zal blijven schrijven. Of ik nu fictie schrijf, mijn activiteiten en interesses deel op mijn blog of mij verdiep in grammatica: de Nederlandse taal zal altijd een rol blijven spelen in wat ik doe. Nu ik zo aan het veranderen ben, is die blijvende liefde waardevoller dan ooit.

 

WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag deelt Martha Pelkman een woord waarover je kunt bloggen, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blogpost.

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘#WOT 2019/9: Nederlands

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s