Naar de bios: deze films wil ik zien

Ruim een maand geleden deelde ik mijn enthousiasme over de film Colette. In de tussentijd heb ik films gekeken via Netflix en Pathé Thuis. Ik heb echter wel weer zin om naar de bios te gaan, zeker nu er verschillende interessante films draaien. Tijd om keuzes te maken en mij te verheugen dus.

Mary, Queen of Scots

Jaaa, dit weekend ga ik naar Mary, Queen of Scots en ik heb er zo’n zin in! Geschiedenis, kostuums, koningshuizen, vrouwelijke kracht en ambitie en natuurlijk een spannend verhaal. Dit is echt een film voor mij. Geschiedenis is weliswaar niet meer mijn vakgebied, maar als hobby kan ik er nog steeds heel erg van genieten. Nog even geduld en dan lees je wat ik ervan vond.

Green Book 

De trailer zag ik voorafgaand aan Colette en mijn belangstelling was gewekt. Opnieuw geschiedenis, maar ook muziek, racisme en botsende karakters die nader tot elkaar moeten komen. Een collega met een goede filmsmaak was erg enthousiast en vond Green Book echt een aanrader. Wanneer ik ga, weet ik nog niet, maar ik ben benieuwd.

At Eternity’s Gate

Wow!!! Ook deze trailer zag ik voorafgaand aan Colette. Creatief, onbegrepen, onderschat, zoekend en een kunstzinnig genie: Vincent van Gogh was het allemaal en hij was nog veel meer dan dat. Zes jaar geleden zag ik de miniserie Van Gogh; een huis voor Vincent. Het deed veel met mij: bewondering voor zijn talent, boosheid naar de kortzichtige buitenwereld en medeleven vanwege zijn pijn. Hieronder zie je de trailer van de serie.

Naast deze drie films wil ik er nog meer zien, maar daar vertel ik later wel over. Eerst genieten van wat er al is en mijn enthousiasme en inspiratie delen. Creatief leven is waardevol en genieten van andermans creativiteit is dat net zo goed.

 

Wat zijn jouw bioscoopplannen voor de komende tijd?

 

Foto door Gerd Altmann (geralt)/ Pixabay

Gepubliceerd door

Een reactie op “Naar de bios: deze films wil ik zien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s