Fotoverslag van een zonnige winterwandeling door Meijendel

831

Ik heb genoten! Het was heerlijk weer dit weekend en ik had besloten om vandaag op pad te gaan. Aanvankelijk dacht ik aan Clingendael, maar mijn hoofd stond meer naar zeewind en duinen. Op naar Meijendel dus!

799

Vanaf het Zwarte Pad ging ik de duinen in. Ik was zeker niet de enige die blij werd van het lenteachtige weer en al het groen in de omgeving, want tijdens mijn wandeling kwam ik diverse wandelaars, hardlopers en wielrenners tegen. Ook honden genoten extra van het buiten zijn. Geef ze eens ongelijk.

803

Vanuit de duinen kwam ik ongepland maar niet ongewenst uit op het strand. Ik liep langs de kustlijn en af en toe stond ik stil om foto’s te maken van de zee. Hoewel ik het fijn vond om op het strand te zijn, nam ik zodra het kon weer de trap naar boven, de duinen in.

807

808

Het begrazingsgebied vind ik een mooie plek om te wandelen. Schapen kom ik lang niet altijd tegen; dit keer wel aan het eind van de route, maar al die mensen waren hen vermoedelijk iets teveel en zij kozen geheel begrijpelijk voor hun rust.

818

823

Voor mij was deze wandeling rustgevend, ondanks de vele andere mensen die ik tegenkwam. Ik was buiten in de zon en frisse lucht, in beweging en overal om mij heen was natuur. Geen druk, geen interactie, geen haast. Ik was vrij om de paden te volgen die ik wilde volgen.

830

832

Dat gevoel van vrijheid wil ik meenemen naar mijn dagelijks leven. In werkelijkheid is die ruimte er gewoon. Elke dag opnieuw geef ik door middel van keuzes mijn leven vorm, net zoals ik tijdens het wandelen mijn wandeling vormgeef.

Hoe wandel ik door het leven? Zijn dit de paden waar ik blij van word en waar ik achter kan staan? Zijn ze te kronkelig of houd ik juist van de verrassingen die zulke paden met zich meebrengen? Volg ik een routebeschrijving of kies ik de weg die mij op dat moment aanspreekt? Heb ik die routebeschrijving misschien zelf wel geschreven?

De antwoorden heb ik niet, maar wat ik wel weet, is dat ik doorga met wandelen. Dat ik mijn ervaringen blijf delen, of het nu om mijn natuurwandelingen gaat of om mijn soms merkwaardige wandelingen door het leven.

Gepubliceerd door

21 reacties op ‘Fotoverslag van een zonnige winterwandeling door Meijendel

  1. […] Heb ik het over de lente in aantocht, dan denk ik natuurlijk terug aan de zonnige dagen van afgelopen maand. Ik heb zelfs zonder jas gelopen. Zon geeft mij altijd zo’n blij en hoopvol gevoel. Er lijkt dan meer mogelijk. Ik ga de wereld in en dingen meemaken. Ik heb dan ook een paar mooie natuurwandelingen gemaakt afgelopen maand. Zo heb ik door het Haagse Bos en een stukje Marlot gewandeld en genoten van een zonnige winterwandeling door Meijendel. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s