#WOT 2019/7: werken

desktop-3271745_1920

Het is donderdag en het thema spreekt mij weer aan, dus tijd voor de WOT! Nu is de donderdag niet alleen WOT-dag, maar ook de laatste dag van mijn werkweek. Werkte ik voorheen op de maandag, dinsdag en donderdag; sinds dit jaar is de woensdag erbij gekomen. Daar ben ik blij mee, want zo bouw ik echt iets op.

Ik ben zo enorm blij dat ik werk heb en dat al die verhalen over mijn arbeidsongeschiktheid en risico’s op de arbeidsmarkt niet houdbaar bleken. Dat ik een bijdrage lever en mijn talenten inzet en dat ik hiervan kan leven, autonoom, zonder dat een uitkeringsinstantie nog iets over mij te zeggen heeft.

Ik kan en mag mij ontwikkelen en heb daar zelf veel invloed op. Ik neem initiatieven en word niet klein gehouden met verhalen over regels en onmogelijkheden, maar gestimuleerd en gewaardeerd. Geen spottende lachjes als ik het woord ‘ambitie’ in de mond durf te nemen, maar adviezen en feedback. Het is een totaal andere realiteit waarin ik nu leef en ik voel mij er veel meer in thuis dan in die van voorheen. Ik kom tot ontwikkeling. Ik kom tot bloei.

Hoe blij ik ook ben: eigenlijk is het te treurig voor woorden dat het zo lang anders is geweest. Die tijd dat ik niet mocht, dat ik moest aanhoren wat er allemaal mis met mij zou zijn en dat ik nooit veel verder zou komen. Die tijd dat mijn dromen en ambities vooral onderwerpen waren waarover ik moest zwijgen. Wat was ik dof vanbinnen. Ik bestond vooral.

Maar ik wil deze blogpost niet besluiten met een somber verhaal. Integendeel: mijn reis van Wajong naar een vaste baan en een verdere loopbaan in ontwikkeling, is hoopgevend. Alle mogelijkheden die ik als rijksambtenaar heb om mij te ontwikkelen, zijn hoopgevend. De vastberadenheid waarmee ik mijn loopbaan vormgeef, helpt mij om niet alleen hoopvol te zijn, maar al die mooie dromen ook in de praktijk te brengen.

Mijn toekomst, mijn loopbaan, mijn ontwikkeling: ik werk eraan en ik ga er komen, hoe dan ook.

 

WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag deelt Martha Pelkman een woord waarover je kunt bloggen, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blogpost.

 

Foto door rawpixel/ Pixabay

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s