Na de Maand van de Spiritualiteit 2019: waarden die blijven

20170520_145058

Vandaag is de laatste dag van de Maand van de Spiritualiteit 2019. Op de eerste dag deelde ik een blogpost met mijn intentie die ik, geïnspireerd door het maandthema, heb geformuleerd: meer aandacht voor mezelf. Nu de maand voorbij is, blijf ik daar natuurlijk mee doorgaan en niet alleen daarmee. 

De dingen die ik wil voortzetten, vind je hieronder. Dit is waar spiritualiteit voor mij om draait.

  • Verbinding: met mensen, met dieren, met de natuur, met de aarde en zeker ook met mezelf. Het besef dat we er allemaal mogen zijn en allemaal waardevol zijn. Niemand is meer en niemand is minder. We zijn er gewoon allemaal en dat is goed.
  • Zingeving: mijn leven is waardevol omdat ik besta en omdat het aan mij is om er iets moois van te maken. Ik ben er niet voor niets; net als ieder ander heb ik opdrachten te vervullen voor mezelf en voor de wereld om mij heen.
  • Liefde voor het leven: er is veel moois om mij heen: natuur, dieren, mensen met goede intenties, creativiteit. Elke dag krijg ik een nieuwe kans om opnieuw te beginnen en positieve ervaringen op te doen. Ik kan leren en groeien en hier mag ik van genieten.
  • Zelfontplooiing: ik kan meer dan mij is verteld. Als mens kan ik mezelf telkens verbeteren omdat ik mezelf die groei gun en de wereld mijn talenten wil schenken. Er is veel kennis en ervaring beschikbaar en als ik het even niet meer weet, mag ik leren van anderen om vervolgens mijn eigen weg te gaan.
  • Waarden: als ieder leven waardevol is, wil ik het ook als zodanig behandelen. Ik wil de persoon zijn die ik kan zijn en de principes volgen die met mijn mens-zijn verbonden zijn. Tegelijkertijd wil ik anderen de ruimte geven hun eigen waarden te formuleren.

Mooie idealen die ik na wil leven, omdat ik geloof dat zij het waard zijn om na te leven. Voor, tijdens en na de Maand van de Spiritualiteit.

 

Welke waarden zijn voor jou met spiritualiteit verbonden?

Gepubliceerd door

Een reactie op “Na de Maand van de Spiritualiteit 2019: waarden die blijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s