Bloggen in 2019: mijn vijftien meest bezochte blogposts van afgelopen maand

Dit jaar ben ik veel enthousiaster gaan bloggen: ik heb een mooier thema, blog vaker en regelmatiger, gebruik meer en gevarieerder beeldmateriaal, ben aan de slag met schrijfoefeningen en schrijfuitdagingen en houd af en toe een opschoonactie. Zoals ik vertelde: ik verander en mijn blog verandert mee. Dat is leuk, want ik ga mijn blog steeds mooier vinden en het bloggen geeft mij positieve energie. Maar wat zien lezers? Wat zijn mijn vijftien meest bezochte blogposts van de afgelopen maand? 

Het statistiekenprogramma van WordPress vertelt het allemaal. Pagina’s en blogposts en hoe vaak ze zijn bezocht: het wordt allemaal netjes voor mij bijgehouden. Nu vind ik het bezoek van pagina’s minder interessant voor deze blogpost; zij zijn statisch en feitelijk. Wat ik een paar keer per week aan jullie vertel: dat is waar het echt om gaat. De volgende vijftien blogposts werden afgelopen maand het meest bezocht:

 1. Een nieuwe stap: opleiding Natuurvoedingsadviseur (CIVAS)
 2. Ik verander en mijn blog verandert mee
 3. 35 jaar: op de grens van twee levensfasen
 4. 35 weetjes over mij
 5. Happylog januari 2019 
 6. Colette als inspiratiebron
 7. Opleiding Natuurvoedingsadviseur (CIVAS): ik heb mijn diploma behaald!
 8. Vijf vragen voor 2019
 9. CIVAS-diploma Counseling behaald
 10. Maand van de Spiritualiteit 2019: meer aandacht voor mezelf
 11. Even wegdromen: schrijversleven in de bergen
 12. Gisteren maakte ik een zonnige winterwandeling door het Haagse Bos en een stukje Marlot
 13. Vijf oudere blogposts over schrijven en zelfexpressie
 14. Mijn blogpost ‘Hoop, vertrouwen en inclusiviteit’ is gepubliceerd op Inclusief Nederland
 15. Leven volgens mijn waarden: zelfbepaling

Elf van deze blogposts heb ik in 2019 gepubliceerd, een in 2018, twee in 2017 en een in 2015. Ik vind dat een goed evenwicht: mijn nieuwe blogposts geven een realistischer beeld van waar ik nu sta in mijn ontwikkeling, dus ik zie graag dat die het meest bezocht worden. Aan de andere kant wil ik mijn oude blogposts ook af en toe onder de aandacht brengen, aangezien zij mij hebben gebracht waar ik nu ben. Als ik een opleiding start en ik geef later updates, dan is het wel zo leuk om te kunnen lezen waar het allemaal mee begon. Dat dit inderdaad zo werkt, blijkt uit mijn blogposts over mijn (afgeronde) opleiding tot Natuurvoedingsadviseur.

Ik ben blij met de ontwikkeling die mijn blog en ik doormaken. Wel zijn er blogposts die naar mijn mening meer lezers verdienen, dus daar ga ik het binnenkort ook over hebben. Maar eerst genieten van wat er al is en enthousiast verder bloggen.

 

Foto door Simon Matzinger (8moments)/ Pixabay

Gepubliceerd door

Een reactie op “Bloggen in 2019: mijn vijftien meest bezochte blogposts van afgelopen maand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s