#WOT 2019/6: loterij

Eerder vertelde ik dat ik vaker wil deelnemen aan schrijfoefeningen en schrijfuitdagingen om vervolgens mijn teksten te delen op mijn blog. Een leuke schrijfuitdaging is de WOT (Write on Thursday). Als ik op de donderdag een leuk woord voorbij zie komen en ik ben blij met mijn tekst, dan plaats ik hem gewoon. Vandaag dus, mijn eerste WOT!

Stel je eens voor dat ik de loterij zou winnen. Vooruit, het is enigszins apart, aangezien ik weinig heb met kansspelen. Laat ik het anders formuleren: stel je eens voor dat ik alle financiële ruimte zou hebben die er maar mogelijk is. Dat ik mij nooit meer zorgen zou hoeven maken over geld, omdat het er gewoon is. Die loterij is dan even bijzaak. Het gaat erom dat ik vrij ben. Kun je je dat voorstellen? Ik wel en ik besluit dat heel vaak te doen.

Het gaat namelijk niet om de luxe, maar om de vrijheid. Mijn autonomie. Dat het helemaal aan mij is wat ik doe met mijn leven en dat alles voor mij open ligt. Natuurlijk ga ik niet alles doen (ik ben niet in alles geïnteresseerd), maar het kan als ik dat wil. Heerlijk toch? Ja, ik zie het gebeuren. Ik kan het mij voorstellen. Lees maar!

Ik zou de wereld gaan verkennen. Een tijdje daar wonen en werken, een tijdje daar. Ik zie dan wel voor hoe lang. Niet dat gereguleerde leven leiden zoals hier in Nederland, maar elders ervaringen opdoen en nieuwe kanten van mezelf ontdekken. Op mooie en bijzondere plekken wonen. Meewerken aan groene en sociale projecten, zowel praktisch als financieel. Mijn talenten en geld inzetten voor initiatieven die de wereld veel mooier maken (want ‘een beetje mooier’ vind ik dan niet meer genoeg).

Ik zou veel ruimte vrijmaken voor creatieve projecten en dingen maken waar ik echt achter kan staan. Mijn hart volgen en van daaruit andere mensen stimuleren om hetzelfde te doen. Ik zou mezelf scholen in natuurgeneeskunde en holisme en mij inzetten voor al die mensen die in de reguliere geneeskunde niet gehoord worden vanwege hun ‘vage’ klachten. Echt van betekenis kunnen zijn voor degenen die dat heel hard nodig hebben.

Natuurlijk zou ik schrijven, heel veel schrijven. Met mijn teksten zou ik nog meer dan nu hoop willen bieden door mijn ervaringen en ideeën te delen. Ik zou mensen willen inspireren en laten zien dat ze het wel kunnen, al zegt de wereld nog zo vaak van niet.

Tot slot zou ik heel veel fijne vegan restaurantjes bezoeken en genieten van al het goede dat deze liefdevolle voeding te bieden heeft.

Dromen zijn mooi. En weet je wat nog mooier is? Ze zijn realistischer dan ze lijken.

 

WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag deelt Martha Pelkman een woord waarover je kunt bloggen, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blogpost. 

 

Foto ‘Street in Paris’ door Adisa/ Shutterstock

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s