Gisteren maakte ik een zonnige winterwandeling door het Haagse Bos en een stukje Marlot

haagse-bos-

Wat een heerlijke dag was het gisteren. Na al dat koude, mistige kwakkelweer scheen de zon – en hoe. Ik kon nauwelijks wachten om naar buiten te gaan en na huishoudelijke klusjes en studieopdrachten was het dan eindelijk zover. Op naar het Haagse Bos!

De afgelopen paar jaar heb ik veel gewandeld in en om Den Haag, maar het Haagse Bos bezoek ik niet vaak. Op af en toe een lunchwandeling na kom ik er gewoon te weinig, dus het leek mij leuk om weer eens door dit stukje groen te wandelen. Gewoon vanaf het station het bos in en de paden volgen, met mijn telefoon in mijn handen om foto’s te maken van een winters bos in lentesferen.

Ik was niet bepaald de enige die zich door het mooie weer liet inspireren tot een boswandeling. Jonge gezinnen, joggers en vooral heel veel honden (en hun baasjes): verheugd door al het zonlicht wandelden of renden zij over de paden. Voor gezinnen zonder hond was er zelfs een speelbos.

Ik was één van de weinigen die alleen wandelde: zonder medemens en zonder hond. Dat terwijl ik het juist zo fijn vind om er in mijn eentje op uit te gaan. Zo kon ik tijdens deze wandeling mijn aandacht echt op de natuur om mij heen focussen en het mooie effect van zonnestralen op de behoorlijk kale bomen ervaren. Kijk hieronder maar hoe kleurrijk een winters bos kan zijn.

Het allermooist vond ik het water en mijn favoriete foto heb ik als eerst geplaatst. Voor mij als natuurliefhebber en dromer had de omgeving iets sprookjesachtigs. Droomde ik vorige week over een schrijversleven in de bergen, nu was de betovering dichter bij huis. Waar zou ik zijn zonder mijn levendige geest?

Hoe dan ook: voor ik het echt besefte, had ik het bos verlaten, terwijl ik nog niet klaar was met wandelen. Ik besloot door te gaan naar Marlot, dat redelijk in de buurt was.

Toch werd het tijd om mijn wandeling te beëindigen. Studieboeken lagen thuis op mij te wachten en eerlijk gezegd stond mijn hoofd wel naar een flinke kop thee. Maar wat een fijne wandeling was dit. Wat heb ik ervan genoten om weer op pad te gaan en de natuur om mij heen te hebben.

Wat heb jij afgelopen zonnige zondag gedaan?

Gepubliceerd door

3 reacties op ‘Gisteren maakte ik een zonnige winterwandeling door het Haagse Bos en een stukje Marlot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s