Ik verander en mijn blog verandert mee

shutterstock_504075109

Een nieuwe maand, dus tijd om te vertellen over nieuwe ontwikkelingen. Zo deelde ik een maand geleden mijn jaardoelen voor 2019 en één van mijn creativiteitsdoelen is: ‘van mijn blog mijn belangrijkste schrijfproject maken en er echt voor gaan’. Nou, daar ben ik in de tussentijd al aardig mee bezig geweest: in januari, maar eind vorig jaar ook al. Hieronder vertel ik je meer over de stappen die ik heb gezet.

Adelle Thema
Ik heb het Adelle Thema opnieuw geactiveerd. Een aantal jaar geleden had ik dit thema verwijderd omdat ik het niet bij mij en mijn blog vond passen, maar nu vind ik juist van wel. Ik ben anders dan eerst en mijn blog is met mij mee veranderd. Het Adelle Thema straalt hoop uit en hoop delen is precies wat ik wil. Veel dingen zijn goed en mooi of worden goed en mooi. Ik wil dat mijn blog de schoonheid van het leven weerspiegelt.

Blogfrequentie
De afgelopen jaren blogde ik onregelmatig en weinig. Ik had veel te vertellen, maar een ritme ontbrak. Inmiddels weet ik dat planning en regelmaat voor mij het beste werkt. Dat ik mijn ideeën wil verzamelen en mijn schrijfactiviteiten wil inplannen. Mijn angst voor creatieve blokkades bleek ongegrond: nu ik een Bullet Journal speciaal voor mijn blog heb ingericht, ben ik juist creatiever en productiever. Overzicht geeft ruimte voor inhoud. Ik blog nu gemiddeld drie keer per week, terwijl dat voorheen hooguit eens per week was.

Beeldmateriaal
Ik gebruik meer en gevarieerder beeldmateriaal. Natuurlijk heb ik mijn eigen foto’s en verder heb ik foto’s gekregen. Ik heb er echter ook voor gekozen om gebruik te maken van stockfoto’s, zowel gratis als betaald. Waarom? De schitterende foto’s die sites als Shutterstock en Pixabay aanbieden. De enorme diversiteit aan thema’s en de aansluiting bij mijn blogonderwerpen. Ik ben zeer tevreden! Wat ik daarnaast ook doe, is het embedden van tweets of YouTube-filmpjes. Dit laatste is leuk als ik over een film blog, zoals ik dat een tijdje geleden deed over Colette.

Schrijfoefeningen en -uitdagingen
Wat ik leuk vind en vaker ga doen: schrijfoefeningen maken en deelnemen aan schrijfuitdagingen en mijn teksten delen op mijn blog. Zo ben ik geïnteresseerd in tags, challenges, reflectieopdrachten en writing prompts. Als het onderwerp mij aanspreekt en ik ben blij met mijn tekst, dan plaats ik hem gewoon. Ook dit zorgt voor meer variatie, waardoor mijn blog levendiger wordt. Deze oefeningen stimuleren mij bovendien om met een frisse blik te denken en te schrijven. Ik ben zelf ook benieuwd wat ik ervan maak! Mijn hernieuwde kennismaking met de happylog is in ieder geval positief.

Opschoonactie
Mijn oude blogposts zijn anders van inhoud en vorm dan mijn nieuwere. Dat is niet erg, want ik blijf mij ontwikkelen. Sommige teksten vond ik echter niet meer van toegevoegde waarde en die heb ik verwijderd. Verder werp ik dode links en onnodige categorieën en tags in de digitale prullenbak. Op de lente moet ik nog even wachten, maar de voorjaarsschoonmaak op mijn blog is al begonnen.

Ik ben blij met de veranderingen die ik in gang heb gezet, in mijn leven en op mijn blog. Het is tijd voor een frisse, nieuwe start en ik ben er klaar voor!

 

Foto ‘Feminine flat lay workspace with laptop, cup of tea, macarons, photo camera and flowers on white wooden table. Top view mock up’ door Damir Khabirov/ Shutterstock

Gepubliceerd door

8 reacties op ‘Ik verander en mijn blog verandert mee

 1. Wauw, wat ben je goed bezig met bloggen! En wat leuk om te horen dat je een aantal stappen hebt gezet om je blog met jou mee te laten groeien. Ik vind het zelf ook prachtig om te merken dat je soms op je blog dingen anders wilt omdat je gegroeid bent als mens. Daar is een blog dan toch een prachtige weerspiegeling van 🙂
  Ik vind je nieuwe (oude) thema overigens ook prachtig.

  Liked by 1 persoon

  1. Bedankt voor je leuke reactie 🙂

   Ik ben erg blij met de nieuwe ontwikkelingen in mijn leven en op mijn blog. Inderdaad merk je zulke dingen juist op een (persoonlijke) blog en dat maakt het bloggen ook weer interessant. Het is echt een eigen plekje op het web.

   Ik vind dat jij een hartstikke leuke blog hebt!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s