Happylog januari 2019

Hij is weer terug: de happylog. Stilstaan bij het goede is zo waardevol en voor mijn gezondheid en geluk wil ik dit consequent doen. Elke maand mijn geluksmomenten delen en daarmee een basis leggen voor de volgende maand – en voor de tijd daarna. Ik leg de lat lekker laag: niet alleen grootse gebeurtenissen, maar juist ook die dagelijkse dingen die mij blij maken. En als ik goed om mij heen kijk, zie ik altijd wel iets wat in mijn happylog past.

Het is niet voor niets dat ik het kleine geluk expliciet benoem. In de winter ben ik huiselijker, ga ik er minder vaak op uit en zijn er dus niet allerlei uitstapjes om te delen. Toch mag ik ook voor deze dagen dankbaar zijn. Een winterfan zal ik nooit worden, maar de goede dingen van afgelopen maand zijn wel degelijk de moeite waard.

Allereerst natuurlijk het nieuwe jaar en alle mooie intenties die ik voor 2019 heb. Intenties die ik natuurlijk niet allemaal in januari heb verwezenlijkt (dit was ook mijn doel niet), maar die mij wel de kracht geven om door te gaan, op te staan en opnieuw te beginnen – of wat er op mindere momenten ook nodig is. Intenties die verbonden zijn met wie ik ben en waar ik voor sta. Ze horen bij mij en ik geloof in ze.

De natuur rondom Bruinisse en de leuke straatjes in Zierikzee. Even weg zijn tijdens de kerstvakantie en de nieuwjaarsdrukte. Genieten van een heel andere omgeving dan Den Haag.

Meer uren werken, iets waar ik lang naartoe heb gewerkt. Van 24 naar 32 uur per week. Interessante taken om op te pakken en meer mogelijkheden tot ontplooiing. Mijn blogpost over inclusie publiceren en lezers laten zien dat er hoop is.

Stilstaan bij de Maand van de Spiritualiteit en onvoorwaardelijk kiezen voor mijn autonomie en ontplooiing. Mezelf de ruimte geven waar ik zo naar verlang. Aandacht besteden aan mijn aarding, omdat dat is wat ik nu het hardst nodig heb. Omdat ik dat mag van mezelf. Omdat ik mezelf eindelijk toestemming geef om echt mijn leven te leiden.

Mooie boeken lezen en plannen maken voor mijn leesjaar in het kader van mijn Hebban Reading Challenge 2019. Inspirerende artikelen lezen op Happinez en Holistik.

Genieten van films, in de bios en thuis. Geïnspireerd raken door het feminisme van Colette.

En, tot slot, 35 jaar worden en daarmee een nieuwe levensfase ingaan. Mijn behoefte aan een nieuw begin bevestigen en serieus nemen – en ernaar leven.

Bedankt voor deze eerste maand van het jaar. Ik ben benieuwd wat februari 2019 mij gaat brengen en wat ik er zelf van ga maken.

 

Foto door kristamonique/ Pixabay

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘Happylog januari 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s