Vijf oudere blogposts over schrijven en zelfexpressie

Schrijven over schrijven: in het verleden deed ik dit vaker. Sterker nog: mijn oorspronkelijke intentie om deze blog te beginnen, was het delen van informatie over mijn schrijfactiviteiten. In de loop der jaren ontdekte ik dat ik liever over andere dingen schrijf en nog steeds ben ik, al bloggend, mijn interesses en ideeën aan het verkennen. Allemaal hartstikke leuk, maar dat betekent niet dat ik het schrijven over schrijven voorgoed ben vergeten. In deze blogpost vertel ik je over vijf berichten die zeker het lezen waard zijn.

We beginnen in 2015, inmiddels een eeuwigheid geleden, bijna een ander leven. Ik had ook echt een ander leven dan nu en dat merk je aan de inhoud van mijn blogpost. Een druk hoofd heb ik altijd al gehad, maar in de tijd dat ik thuis zat, stonden mijn gedachten echt nooit stil. Ik publiceerde dan ook de blogpost De hele dag door verhalen vertellen.

In 2016 stond ik steeds vaker stil bij de waarde van zelfexpressie en het delen van mijn ervaringen. De cursus Schrijf je eigen herstelverhaal (Markieza) hielp mij met het herkennen van herstel- en ontwikkelingsmomenten in mijn verleden en mijn (toenmalige) heden. Ik ging inzien dat ik mij niet meer kon vinden in oude rollen en stigma’s en deelde de blogposts Blijven schrijven: vertellen waar ik voor sta en Mezelf uitspreken door te schrijven.

2017. Ik was inmiddels al een tijdje aan het werk en dankzij deze ontwikkelingen zag ik nog duidelijker dat ik verder mocht en dat ik hiertoe in staat was. Ook groeide bij mij de behoefte om mijn nare ervaringen met stigma en exclusie positief in te zetten en mensen te laten zien dat er altijd hoop is. Mijn enthousiasme deelde ik met de blogposts Nieuwe ideeën en ontwikkelingen op schrijfgebied: ik maak mezelf nieuwsgierig en Samen Sterk Middag van Samen Sterk zonder Stigma: leerzame workshops gevolgd over ervaringsdeskundigheid en werk. 

Inmiddels ben ik aanbeland in 2019 en ik schrijf nog steeds graag over mijn idealen. Hoop verspreiden, laten zien dat het toch mogelijk is en delen wat er allemaal goed gaat, bij mezelf en bij anderen. Ik geloof erin en het is nodig, dus ja, ik blijf zeker schrijven en mijn verhalen delen.

Foto door Deirdre Weedon (dweedon1)/ Pixabay

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘Vijf oudere blogposts over schrijven en zelfexpressie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s