Mijn blogpost ‘Hoop, vertrouwen en inclusiviteit’ is gepubliceerd op Inclusief Nederland

rainbow-456490_1920

Weet je wat ik belangrijk vind? Verhalen vertellen. Hoop bieden. Laten zien dat het wel mogelijk is. We horen zo vaak wat er allemaal niet kan – of, beter gezegd: niet zou kunnen. Ik geloof daar niet meer in. Het is genoeg geweest. Ik geloof in leren en groeien en boven jezelf uitstijgen. Ik geloof in samen tot iets beters komen. Ik geloof in de toegevoegde waarde van ieder mens en daar raak ik niet over uitgepraat. Luister maar. Lees maar snel verder.

Voor de community Inclusief Nederland heb ik de blogpost Hoop, vertrouwen en inclusiviteit geschreven. De idealen die ik hierboven deel, inspireren mij om mijn verhaal te delen. Het is namelijk zo hard nodig. Er zijn zo veel vreemde ideeën over anders denken en anders zijn en ik wil de andere kant laten zien. De menselijke kant. De kant die je vertelt om wel door te gaan en die bijzondere persoon wel een kans te geven. Niet omdat je het zielig vindt, maar omdat je gelooft dat die persoon iets positiefs bij kan dragen aan jouw organisatie.

Dat is waar het allemaal om draait. Het is namelijk niet zo ingewikkeld als officiële instanties het doen voorkomen. Participatie gaat niet over regelingen en berekeningen, maar over gedreven mensen die iets kunnen en die jouw organisatie hiermee verder willen helpen. Hartstikke mooi toch? Wat houdt je tegen?

Wat je antwoord ook is: ik wil je vertellen dat het wel goedkomt. Dat ook jij onderdeel uitmaakt van de idealisten en dat jij het dus in je hebt om in anderen te geloven. Dat jij het in je hebt om verder te kijken en kansen te zien waar officieel alleen risico’s zijn.

Daarom wil ik je vragen om voor je overtuigingen uit te komen. Om te laten zien dat jij in mensen gelooft en hiernaar wilt handelen. Er zijn veel dingen die je kunt doen:

Wat doe jij voor een inclusieve arbeidsmarkt? En als je je hier nog niet voor inzet: welke stappen wil je zetten?

 

Foto door Jürg Roth (JaguarE)/ Pixabay

Gepubliceerd door

3 reacties op ‘Mijn blogpost ‘Hoop, vertrouwen en inclusiviteit’ is gepubliceerd op Inclusief Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s