Zierikzee tijdens de kerstvakantie

20190102_151918

Tijdens mijn kerstvakantie in Bruinisse heb ik het charmante Zierikzee bezocht. Wat een ontzettend fijn stadje is dat! Weliswaar was de rust die ik in Bruinisse en aan het Grevelingenmeer zo prettig vond, minder aanwezig in Zierikzee. Aangezien ik zelden mensen fotografeer, zul je het op de foto’s niet zien, maar vooral het centrum werd behoorlijk enthousiast bezocht. Aan de andere kant: geef de mensen eens ongelijk. Het is er echt leuk.

Goed, het is inmiddels wel duidelijk dat ik van Zierikzee onder de indruk was. Nu kan ik opnieuw een lofzang op het stadje gaan houden, maar het laten zien van de mooie gebouwen en de sfeervolle straatjes lijkt mij zinvoller. Regelmatig stond ik stil, keek ik enthousiast om mij heen en fotografeerde ik de zoveelste bezienswaardigheid. Mijn handen werden koud en nat, maar mijn telefoon bleef ongedeerd en de foto’s, die zijn er en de herinneringen blijven.

20190102_141225

Natuurwandelingen zijn bij mij favoriet, maar ook stedentrips dragen bij aan mijn wandelplezier. Nieuwe ervaringen opdoen, plekjes ontdekken, echt leren kijken en uiteraard in beweging zijn: ik maakte het mee in Zierikzee en behaalde ook nog eens mijn stappendoel van die dag.

20190102_141250

Wat verder heeft bijgedragen aan mijn positieve bezoek, was Boekhandel De Vries. Hoe leuk het ergens ook is, zonder boekhandelbezoek is een stedentrip voor mij toch niet helemaal compleet. Vooruit, ik had het boekshoppen niet eens gepland, maar toen ik zomaar ineens tegenover de boekhandel stond, kon ik moeilijk niet naar binnen gaan, toch? Ik wist wel dat je mij zou begrijpen!

20190102_150929

En toen had ik ineens last van keuzestress! In de boekwinkel bevonden zich niet alleen diverse interessante boeken, maar ook nog eens allerlei Bullet Journals (waar ik nogal fan van ben). Aangezien er nog teruggereisd moest worden naar Bruinisse en een paar dagen later naar Den Haag, heb ik mij toch ingehouden. Verder bevinden zich al meerdere bujo’s in mijn woning en wordt mijn leeslijst steeds langer, mede dankzij de Hebban Reading Challenge 2019. Ik heb gekozen voor Gedichte gedachten (Jan Terlouw) en Wandel (Sholto Radford).

20190102_150946

20190102_151646

Havens, oude straatjes en mooie boeken: Zierikzee gaat mij zeker terugzien! Of dat weer in 2019 zal zijn, weet ik niet. Wel ga ik dit jaar meer stedentrips maken. Wandelen, rondstruinen, foto’s maken, boekshoppen en mij verwonderen: op mijn blog deel ik mijn ervaringen!

Gepubliceerd door

Een reactie op “Zierikzee tijdens de kerstvakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s