Hoe ik van 2019 mijn jaar ga maken

20170326_105508

Op bloesem moet ik nog een paar maanden wachten, maar voor mijn jaardoelen is het precies het juiste moment. Nu ik van 2018 mijn jaar heb gemaakt, wil ik hetzelfde doen in 2019. Mijn mooie stappen voortzetten en nog meer leven volgens mijn waarden. Op 31 december kunnen zeggen: ‘ja, ik heb er alles uitgehaald wat erin zat.’

Ik wil er gewoon iets van maken: mijn jaar, mijn leven. In de loop der jaren heb ik veel meer tot stand gebracht dan van mij verwacht werd. Dit heeft mij vooral doen inzien dat de keuze echt bij mij ligt. Dat mensen van alles kunnen verwachten, van veel tot weinig (of andersom), maar dat het erom gaat wat ik waardevol vind en wat ik met mijn leven doe.

Ken je dat gevoel dat een besef je maar niet loslaat? Dat je bepaalde inzichten zelf niet los kunt laten? Dat is wat ik de laatste tijd steeds meer ervaar. Aangenaam kan ik het niet noemen, maar zinvol is het zeker.

Ik weet dat ik verder mag gaan na alle uitdagingen die ik op mijn pad ben tegengekomen.

Ik weet dat ik mag leren van het leven en dat ik deze lessen mag doorgeven.

Ik weet dat ik dit allemaal mag delen met wie het maar lezen wil.

Deze inzichten staan, samen met mijn waarden, aan de basis van de keuzes die ik maak in 2019. Keuzes waarmee ik de wereld voor mezelf en anderen weer een stukje mooier maak. Wil je weten wat ik dan ga doen?

Dit dus!

Leren
– Regelmaat vinden in mijn opleiding Communication and Multimedia Design
Mijn opleiding Gewichtsconsulent positief afronden
– Vaardigheden leren of verdiepen door middel van e-learnings

Spiritualiteit
– Een meditatieritme opbouwen en mijn meditatie verdiepen
– Op verschillende plekken yogalessen volgen en ontdekken waar ik mij goed bij voel
– Stilte vinden in de natuur

Leefstijl
– Doorgaan met mijn natuurwandelingen
– Een ritme vinden in het zwemmen
– Een ritme vinden in het fitnessen

Creativiteit
– Van mijn blog mijn belangrijkste schrijfproject maken en er echt voor gaan
– Beter worden in fotografie
– Korte verhalen schrijven
– Deelnemen aan de Hebban Reading Challenge 2019: 52 boeken lezen

Idealisme
– Groen leven en mijn idealen uitdragen
– Vegan leven verdiepen en mijn idealen uitdragen
– Mijn idealen uitdragen op het gebied van diversiteit, participatie en inclusie

Het leuke is: iedereen kan en mag van 2019 zijn jaar maken.

Hoe ga jij dat doen? Welke stappen ga jij zetten voor een 2019 dat uitdrukt wie jij bent en waar jij voor staat? 

Gepubliceerd door

13 reacties op ‘Hoe ik van 2019 mijn jaar ga maken

 1. Wat een mooie doelen heb je voor het nieuwe jaar! Heel mooi dat je ze ook op je blog deelt 🙂 Wat knap trouwens dat je twee opleidingen tegelijk volgt. Ik wens je een mooi 2019 toe, waarin je veel kunt leren, je creativiteit kwijt kunt, fijne natuurwandelingen kunt beleven en al je andere doelen kunt waarmaken.

  Liked by 1 persoon

  1. Dank je voor je reactie. Ik ben blij met mijn doelen, omdat ze aansluiten bij wat ik waardevol vind en ik ervan houd om ergens helemaal voor te gaan 🙂

   Bedankt voor je nieuwjaarswensen. Ik wens jou ook het allerbeste met de mooie doelen die jij jezelf hebt gesteld!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s