Leren in de winter van 2018: vijf e-learnings die ik volg

Leren is fijn en ik wil ervoor gaan: gaan voor mijn dromen en ambities, mijn idealen en mijn passies. Zonder koffie en vooralsnog zonder sneeuw, maar met thee en dekentje trek ik mij deze winter regelmatig terug achter de laptop om mij te verdiepen in bloggen, social media en yoga. Vijf boeiende e-learnings helpen mij hierbij.

Behalve leuk is online leren ook gewoon praktisch: de afgelopen twee jaar werkte ik 24 uur per week en per volgend jaar 32. Daarnaast volg ik twee thuisstudies, maak ik mooie natuurwandelingen, wil ik meer lezen, bloggen en korte verhalen schrijven en heb ik een lieve vriend met wie ik graag mijn tijd doorbreng. Tel daar nog eens bij op dat ik meer ruimte wil creëren voor stilte en bezinning en ook nog eens voor fitness en je begrijpt dat leren achter mijn laptop (of smartphone) mij goed uitkomt.

Leergierig als ik ben, volg ik dus vijf e-cursussen (want waarom zou je het bij één laten?). Met de meesten was ik al voor de winter gestart, maar ik volg ze wel allemaal deze winter, vandaar de titel van deze blogpost.

Bloggen als een pro (Elja Daae)
Het gelijknamige boek had ik al langer in mijn kast staan en ook al eerder gelezen. Toch deed ik weinig met de inhoud. Nu ik onlangs tot het besef ben gekomen dat ik echt voor mijn blog wil gaan, heb ik het boek er weer bij gepakt en ben ik direct aan de slag gegaan met de tips. Zo heb ik een aparte archiefpagina aangemaakt en mijn blogfrequentie verhoogd. Omdat ik nog meer wil leren, ben ik gestart met de online cursus.

Klantwervend bloggen (Glashelder Verhaal)
Mijn vriend wees mij op de adviezen van Kiki Verbeek bij wie hij in het verleden een workshop heeft gevolgd. ‘Dit is echt iets voor jou!‘ Hoewel ik (nog) geen zelfstandig trainer/ coach/ adviseur ben, wil ik al bloggend mijn ervaringen, inzichten en enthousiasme delen en wel op een manier die lezers aantrekt en inspireert. Vandaar deze training.

LinkedIn voor Professionals (GoodHabitz)
Een collega vertelde mij tijdens de lunch dat wij als rijksambtenaren e-learnings mogen volgen via GoodHabitz. Een paar uur later las ik het op intranet. Ik heb mij aangemeld en diverse interessante trainingen opgeslagen, met als gevolg… keuzestress! Gelukkig duurde dit luxeprobleem niet lang. Ik ben begonnen met de LinkedIn-training en heb aan de hand van de tips mijn profiel aangescherpt.

Socialmedia-marketing (Goodhabitz)
Al snel realiseerde ik mij dat ik meer wilde leren over social media en heb ik mij aangemeld voor Social-mediamarketing. Hoewel ik nog aan het begin van deze cursus sta, ben ik wel bewuster gaan kijken naar wat ik deel en waarom.

Yoga Nidra: Reis door de chakra’s (Happy with Yoga Academy)
Lange tijd wilde ik niets van chakra’s weten omdat ik het maar zweverig vond. Mijn zoektocht naar meer betekenis en mijn wens om los te komen van vage lichamelijke klachten en oude overtuigingen hebben gezorgd voor een ommezwaai. Ik kwam steeds meer informatie tegen over chakra’s en een vriendin wist er veel boeiends over te vertellen. Daarnaast wilde ik meer aan yoga doen, maar durfde ik de stap naar een studio niet te zetten na een ervaring met een kille docent. Via social media ontdekte ik deze online training en ik merk dat mijn wortelchakra geleidelijk meer in balans komt.

Het voordeel van meerdere cursussen tegelijk volgen, is natuurlijk de geestelijke uitdaging. Ik ben altijd op zoek naar extra kennis en ontwikkeling en dat zit op deze manier wel goed! Iets wat ik niet per se verwelkom maar waar ik wel iets mee ‘moet’, is al mijn activiteiten goed op elkaar afstemmen. Gelukkig heb ik genoeg enthousiasme en energie om alles te kunnen volgen, maar het is af en toe wel puzzelen.

Overigens ben ik ook gestopt met een e-learning, namelijk Mindfulness. Nee, met de beoefening ben ik niet gestopt. Ik wil alleen op een andere manier mediteren dan deze cursus mij leerde.

Hoe dan ook: ik leer en daar werk ik actief aan. Regelmatig voel ik mij vastzitten door het gebrek aan geestelijke stimulans. Zelf uitdagingen opzoeken is dan een mooie stap!

Foto ‘Cozy winter still life: laptop, cup of hot coffee and warm plaid on windowsill against snow landscape from outside’ door Evgeny Glazunov/ Shutterstock

Gepubliceerd door

3 reacties op ‘Leren in de winter van 2018: vijf e-learnings die ik volg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s