Positieve beeldvorming! Geïnterviewd over mijn werk vanuit Wet Banenafspraak

20181013_160935.jpg

Ik ben zo blij en trots! Gisteren verscheen in Kortom, magazine voor medewerkers van het Rijksvastgoedbedrijf, het artikel Met meer aandacht minder zorg (geschreven door Shirley Copijn). In dit artikel geeft Copijn het woord aan drie medewerkers uit de Banenafspraak en hun leidinggevenden. Je raadt het al: één van de geïnterviewden ben ik!

Het is zo ontzettend fijn om te doen wat je volgens de maatschappij niet zou kunnen: werken, je talenten inzetten, een bijdrage leveren. Jarenlang heb ik te horen gekregen dat het allemaal toch niets zou worden en kijk eens hoe ik mij heb ontwikkeld. Kijk eens hoe je vanuit een zogenaamd hopeloze situatie kunt groeien naar iets moois. Kijk eens waar kansen en vertrouwen toe kunnen leiden.

Ik ben blij dat ik werk en dat ik de buitenwereld kan vertellen dat het wél mogelijk is. Dat je na tegenslagen altijd weer opnieuw kan beginnen. Dat een andere informatieverwerking je niet ‘ongeschikt’ maakt om een bijdrage te leveren. Dat hoop en doorzettingsvermogen je verder brengen dan waar je verteld werd te komen.

Artikelen als deze zijn nodig om het stigmatiserende beeld van autisme (en ‘anders zijn’ in het algemeen) in relatie tot werk te veranderen in een meer realistisch beeld. Positieve beeldvorming is realistisch. Ik zeg namelijk niet dat ik alles kan (geloof mij: ik kan zeker niet alles), maar wél dat ik tot veel meer in staat ben dan de meeste zorg- en re-integratieprofessionals denken. En dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor mijn collega’s en voor degenen die nu nog aan de kant staan.

De openingstegel vertelt ons hoe waardevol vrijheid is. Alles hierboven gaat lijnrecht in tegen wie ik verwacht werd te zijn. Loskomen van beperkende overtuigingen: dat is de manier waarop ik mezelf vrijmaak.

Bronnen en meer info
Shirley Copijn, ‘Met meer aandacht minder zorg’, Kortom 10, dinsdag 11 december 2018.

De tegel met Straatpoëzie vind je op de Noordpolderkade (Den Haag).

Gepubliceerd door

3 reacties op ‘Positieve beeldvorming! Geïnterviewd over mijn werk vanuit Wet Banenafspraak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s