Agenda en Bullet Journals in 2019

20181209_090848.jpg

Sinds een jaar ben ik met Bullet Journals in de weer en ik heb kennisgemaakt met de Botanische Bullet Journal, de Business Bullet Journal en de Eenhoorn Bullet Journal. Ontzettend leuk en handig om mijn ideeën uit te werken en te categoriseren en te ontdekken wat voor mij wel en niet werkt. Na een prettig bezoekje aan Paagman Centrum en een minstens zo prettig gesprek dat daarop volgde, heb ik mijn strategie voor 2019 bepaald.

Voor persoonlijke afspraken ben ik teruggekeerd naar de agenda. Mijn Eenhoorn Bullet Journal gebruik ik voor notities en reflecties, maar de zaken die ik op persoonlijk vlak plan, zet ik in mijn nieuwe Paulo Coelho agenda. Ik ben blij met deze agenda vanwege de mooie afbeeldingen, de inspirerende citaten en voldoende schrijfruimte per dag. Bovendien vind ik het toch wel erg fijn als alle dagen van het jaar netjes achter elkaar staan, in plaats van afgewisseld met lijstjes of verdeeld over meerdere boekjes.

Mijn Business Bullet Journal gebruikte ik de afgelopen maanden voor alles op studie- en werkgebied. Ik houd nogal van zelfontwikkeling en merkte op een gegeven moment dat al die plannen en ideeën van mij er niet meer in pasten en dat ik juist geen overzicht meer aan het creëren was. Daarom heb ik besloten om in 2019 per thema te gaan werken:

Mijn baan bij de Rijksoverheid
Voortaan gebruik ik voor mijn werkafspraken en takenlijstjes alleen de Outlookagenda die het ministerie mij aanbiedt. Dat voorkomt ook dat ik mijn werk (fysiek) mee naar huis neem.

Mijn studies en cursussen
Studie- en cursusplanningen verwerk ik in bovengenoemde Business Bullet Journal. De pagina’s voor 2019 ga ik daar ook op aanpassen. Overigens heb ik je nog niet eens op de hoogte gesteld van wat ik nu allemaal doe, maar dat is een ander verhaal en daar vertel ik je binnenkort meer over.

20181209_091059.jpg

Mijn blog
Kijk eens naar de mooie, nieuwe Bullet Journal boven dit kopje. Hierin verwerk ik voortaan al mijn ideeën en planningen rondom mijn blog. Ik ga namelijk serieuzer aan de slag met mijn blog en mijn overactieve hersenen zijn hier zo blij mee dat plannen en overzicht bewaren steeds belangrijker wordt.

December is de maand van het terugblikken en vooruitkijken. Als ik mijn agenda en bujo’s inricht voor het nieuwe jaar, kan ik er weer fris tegenaan!

Hoe organiseer jij je afspraken en ideeën voor 2019?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s