Herfstthee, herfstweer en enkele gedachten

20181204_090058.jpg

Het is vrijdag en voor mij betekent dat de eerste dag van het weekend. De foto hierboven heb ik drie dagen geleden genomen vlak voor het ministerie, maar als ik nu naar buiten kijk, zie ik niet veel verschil. De lucht is grijs, het regent en het waait. December laat zich gelden.

Toch heeft het iets, dat kille, stormachtige einde van het jaar.

Ik houd van lente en zomer, van bloeiende natuur en van zwemmen in zee. Van urenlange bos- en duinwandelingen. Van het gevoel te leven. Alles is dan fris en nieuw en de wereld is vol mogelijkheden.

En toch heeft ook die overgang van herfst naar winter iets, ja wat eigenlijk? Ik zit in sportoutfit onder een dekentje achter mijn laptop en neem een slok van mijn herfstthee. Ook met dichte ramen hoor ik de wind die richting storm lijkt te gaan. Kale takken maar ook gele blaadjes dansen mee.

Mijn herfstthee is op. Tijd voor een kop matcha. Een ambulance rijdt voorbij en de wind/ storm neemt toe in kracht. Buiten gebeurt van alles en ik ben binnen, met mijn dekentje en mijn thee en vooral heel veel boeken.

Laat het einde van het jaar maar komen. Laat de natuur haar ritme volgen. Laat mij vooral het mijne volgen. Tijdens welk seizoen dan ook.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s