Drie merkwaardige vragen van Pickwick (deel II)

20181130_110736.jpg

Het is bijna een jaar geleden dat ik voor het eerst over de merkwaardige vragen van Pickwick blogde en in de tussentijd heb ik zo veel thee gedronken dat het tijd is voor een nieuwe blogpost. Wil je geloven dat ik serieus de theelabels met Tea Topics van het zakje verwijder en bewaar voor mijn blog?

Vraag 1: Wat was als kind jouw droombaan?
Heel verrassend is dit antwoord niet, maar mijn jeugddroom was toch echt ‘schrijfster’ en journalist worden! Ja, het schrijven heeft altijd in mij gezeten, hoewel vorm en genre regelmatig veranderen. Paardenverhalen, tienerhorror, studentenperikelen, levensboeken, autismecolumns, blogs, interviews: ik heb het allemaal geschreven (en een deel daarvan gepubliceerd) en ik zal altijd blijven schrijven, in welke vorm of genre dan ook.

Vraag 2: Wat is jouw favoriete nummer van afgelopen maand?
Het nummer is van 1975, maar geïnspireerd door de gelijknamige film luister ik telkens naar Bohemian Rhapsody (Queen). Hiervoor overigens ook, maar de laatste tijd extra vaak. Het raakt mij, net zoals het vele anderen raakt. Volgens muziekjournalist Robert Lagendijk is die gedeelde ervaring dan ook kenmerkend voor de muziek van Queen.

Vraag 3: Op welke manier rust jij het best uit?
Met een dekentje op de bank en een kop thee binnen handbereik. Lekker in mijn eentje en zo min mogelijk geluid. Afhankelijk van hoe ik mij voel, kan ook een ontspannen boek bijdragen aan mijn rust. Maar graag geen mensen en geen geluid, hoezeer ik verder ook gehecht ben aan leuke mensen en mooie muziek.

Dit was dan deel II van de reeks ‘Drie merkwaardige vragen van Pickwick’. Deel III zal geen jaar op zich laten wachten. Beloofd!

Bron
Robert Lagendijk, ‘Wat maakt ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen zo bijzonder?‘. Gepubliceerd op NPO Focus https://npofocus.nl/artikel/7683/wat-maakt-bohemian-rhapsody-van-queen-zo-bijzonder
Lees hier de andere muziekartikelen van Lagendijk op NPO Focus en bezoek hier zijn site.

Gepubliceerd door

Een reactie op “Drie merkwaardige vragen van Pickwick (deel II)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s