Opleiding Gewichtsconsulent (CIVAS): mijn bevindingen na drie maanden

20181121_140756.jpg

Het is nu drie maanden geleden dat ik met mijn CIVAS-opleiding Gewichtsconsulent ben gestart. Na een succesvolle afronding van de studie Natuurvoedingsadviseur ben ik alleen maar enthousiaster geworden over voeding en leefstijl en Gewichtsconsulent sluit daar mooi bij aan. Gelukkig kan ik zeggen dat ik na drie maanden studie nog blijer ben met alles wat ik heb geleerd en alles wat ik nog ga leren.

De volgende onderwerpen heb ik tot nu toe bestudeerd:

  • Inleiding
  • Anatomie en fysiologie I
  • Anatomie en fysiologie II: spijsverteringsstelsel
  • Voedingsleer
  • Voedingsmiddelen
  • De ‘Schijf van Vijf’
  • Het begeleidingstraject

Hoewel de uitgangspunten verschillend zijn, is er natuurlijk overlap tussen de studies Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsadviseur. Of je nu regulier werkt of orthomoleculair: kennis van het menselijk lichaam (in het bijzonder de spijsvertering) en voedingsleer is voor elke voedingsprofessional van essentieel belang. Verder hoop ik van harte dat diverse benaderingswijzen steeds meer naar elkaar toe gaan groeien en elkaar vinden in de gedeelde wens het beste te doen voor de cliënt. Ik ben ervan overtuigd dat dit, naast wenselijk, ook haalbaar is en wil mij hiervoor inzetten.

 

Meer informatie
CIVAS – opleiding Gewichtsconsulent https://www.civas.nl/opleiding/voeding-dieet/gewichtsconsulent

Het doek met de quote van Julia Child hangt aan de muur bij FOAM Den Haag, een ontzettend gezellig biologisch en veganistisch eetzaakje. Van harte aanbevolen!

Een gedachte over “Opleiding Gewichtsconsulent (CIVAS): mijn bevindingen na drie maanden

  1. Pingback: Studeren bij CIVAS: mijn blogs tot nu toe – Wendy Schuchmann

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s