Gestart met de opleiding Gewichtsconsulent (CIVAS)

DSCN3693

In mijn blogpost over het behalen van mijn diploma Natuurvoedingsadviseur vertelde ik het al: ik ben nooit uitgeleerd en ik ga mij verder ontwikkelen op het gebied van voeding en leefstijl. Het is namelijk zo’n mooi vakgebied en je kunt zo veel voor cliënten betekenen!

Daarom ben ik deze week begonnen met de BGN-erkende opleiding Gewichtsconsulent (CIVAS). Tijdens deze opleiding leer ik gezonde mensen met overgewicht (BMI tussen de 25 en 30) met succes te begeleiden. Gezonde voeding, beweging en gedragsbeïnvloeding staan in de coaching centraal. Leefstijlbegeleiding dus en dat is zo belangrijk.

Gewichtscoaching is in mijn geval niet iets wat uit de lucht komt vallen. In het verleden heb ik geworsteld met overgewicht en ik heb zelf ‘aan de lijve’ ondervonden hoe afbrekend gewichtsproblemen kunnen zijn. Dat het echt niet alleen gaat om hoe je eruitziet, maar juist ook om goed voor jezelf zorgen en geloven dat je het kunt – en dat je dat mag. Dat je altijd kunt besluiten om opnieuw te beginnen en jezelf te geven wat je nodig hebt. Juist dat psychologische aspect telt heel sterk mee.

Het nieuwe studiejaar begint bijna en ik heb een doel: leren hoe ik mijn kennis vergroot en mijn ervaringen inzet, zodat ik als een bemoedigende coach met je mee kan lopen op jouw weg naar een gezonde leefstijl.

 

Foto door Martien Lekkerkerk Fotografie

7 gedachtes over “Gestart met de opleiding Gewichtsconsulent (CIVAS)

  1. Pingback: Opleiding Gewichtsconsulent (CIVAS): mijn bevindingen na drie maanden – Wendy Schuchmann

  2. Pingback: Studeren bij CIVAS: mijn blogs tot nu toe – Wendy Schuchmann

  3. Pingback: Hoe ik van 2018 mijn jaar heb gemaakt – Wendy Schuchmann

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s