Verslag van een fijn dagje boekshoppen en vegan eten in Londen

20180819_104102.jpg

Via Social Deal zijn mijn vriend en ik in Londen geweest en het was zo leuk! Zaterdagavond vertrokken we met de Stena Britannica van Hoek van Holland naar Harwich. Ik had nog nooit eerder met de Stena Line gevaren en Londen was voor mij ruim dertien jaar geleden. Een zeer welkom tochtje dus! 

Gisterochtend arriveerden we in alle vroegte op Harwich International waar we de trein namen naar Liverpool Street Station. Yes! We waren in Londen! Nu was het station niet per se een bezienswaardigheid waar we naar uit hadden gekeken, maar de muntthee en het vegan cakeje bij Starbucks konden we wel degelijk waarderen.

Ons daadwerkelijke ontbijt besloten we te nuttigen bij The Farm Girl (vestiging Soho) in Carnaby Street. Bovenstaande welkomstboog en fleurige huisjes maakten het wandelen door Carnaby Street voor mij extra bijzonder. Ondanks mijn behoefte aan een echt ontbijt bleef ik regelmatig staan om de omgeving te bewonderen en foto’s te maken. Aan het eind/ begin van de straat bevond zich The Farm Girl; weliswaar geen veganistisch zaakje maar wel natuurlijk/ holistisch met diverse vegan hapjes en drankjes. Onze Rejunivation Smoothie (kokoswater, aloe vera, chia, rozenwater, aardbei en verse munt) en Pitaya Bowl (bevroren banaan, pitaya, amandelmelk, vegan eiwitpoeder en zomerse topping) waren lekker en gezond. Helaas maakte de bevroren banaan de maaltijd iets te machtig voor mij, maar gelukkig had mijn vriend voldoende trek om ook mijn laatste restje op te eten.

20180819_103828.jpg

20180819_112826.jpg

20180819_112852.jpg

Na het ontbijt wilden we graag boekshoppen bij Waterstones (vestiging Picadilly), maar daar was het net iets te vroeg voor; op zondagen gaat deze boekwinkel namelijk ‘pas’ om 12.00 uur open (waarbij je het eerste halfuur mag bladeren en vanaf 12.30 uur mag afrekenen). We hebben onze wandeling dus wat gerekt en foto’s gemaakt van de omgeving, waaronder het vogelrijke Golden Square Park. De duiven op het standbeeld vond ik behoorlijk hilarisch.

20180819_113738.jpg

Eindelijk was het dan zo ver: boekshoppen bij Waterstones! Wow!!! Aan de woordkeuze en leestekens te zien, waren we onder de indruk en ja, dat waren we inderdaad. Het is gewoon de grootste boekwinkel van Europa met zes verdiepingen en ruim 200.000 unieke titels, allemaal netjes onderverdeeld in (sub)thema en (sub)genre. En zo veel variatie! Ik was gewoon verbijsterd over alle boeiende onderwerpen die ik tegenkwam. We hebben dan ook heerlijk rondgestruind, gebladerd, titels uitgewisseld, van beneden naar boven en terug (en omgekeerd) gelopen, overlegd en – uiteindelijk – allebei een aantal mooie boeken gekocht.

En dan nu… de buit!

De volgende boeken heb ik voor mezelf gekocht:

Sharon Blackie, The Enchanted Life. Unlocking the Magic of the Everyday.
Dr. Sarah Brewer, Overcoming Asthma. The Complete Complementary Health Program.
Bernard Kelly & June Peters, Ancient Legends Retold. The Seat Perilous: Arthur’s Knights and the Ladies of the Lake.
Lani Muelrath, The Mindful Vegan. A 30-Day Plan for Finding Health, Balance, Peace, and Happiness.
Abby Wynne, Energy Healing. Unlock Your Potential as a Healer and Bring Healing into Your Everyday Life.

De volgende kaartenset heb ik voor mezelf gekocht:
Angela Hartfield & Josephine Wall, Nature’s Whispers Oracle Cards.

De volgende tas heb ik voor mezelf gekocht:
B is for Book.

Het volgende boek heb ik voor mijn vriend gekocht:
Rita Serano, Vegan in 7. Delicious plant-based recipes in 7 ingredients or fewer.

De volgende boeken heeft mijn vriend voor zichzelf gekocht:
Charles Darwin, The Origin of Species/The Voyage of the Beagle.
Craig Kielburger, Holly Branson & Marc Kielburger, WEconomy. You Can Find Meaning, Make A Living, and Change the World.
Nigella Lawson, How To Eat. The Pleasures and Principles of Good Food.

Serieus advies: beperk je qua non-fictie niet tot het Nederlandse taalgebied. In het Engels vind je zo veel meer.

Omdat boeken wel de geest maar niet de maag vullen, besloten we op een gegeven moment weer een leuk eetzaakje op te zoeken. We kozen voor het veganistische Wulf & Lamb en neem maar direct van mij aan dat je er echt moet eten als je Londen bezoekt. Het eten was vegan, gevarieerd, gezond en echt ongelooflijk lekker. Eigenlijk hadden we eerst een lunch en een paar uur later avondeten willen nuttigen, maar omdat we laat uit de boekwinkel kwamen en niet super veel tijd meer hadden, besloten we in plaats daarvan verspreid over de late middag een aantal kleinere hapjes te eten. Samen vormden zij een prima hoofdgerecht: Chargrilled Broccoli, Roast Wedges with Rosemary & Thyme (regular and sweet potato) en Seasonal Salad. Verder hebben we Silverneedle Jasmine White Tea, Matcha Green Tea en Peppermint Tea gedronken. Hieronder vind je een foto van Roast Wedges with Rosemary & Thyme (regular and sweet potato).

20180819_160111.jpg

We hadden nog wel dagen in Londen willen blijven, maar de Stena Hollandica stond netjes klaar in Harwich en daarom zat er niets anders op dan na het heerlijke eten met de metro naar Liverpool Street Station te gaan en vervolgens met de trein naar Harwich International. ’s Avonds laat vertrok de ferry uit Harwich om de volgende ochtend (lees: vanochtend) keurig op tijd in Hoek van Holland te arriveren. Morgen gaan we weer aan het werk.

Het was een fijn dagje Londen waar we allebei enorm van hebben genoten. Mooie boeken, prima eten en gezelligheid – en dat allemaal in een wereldstad met een rijke cultuur waar we nog veel meer van willen ervaren. Een volgende keer gaan we dan ook meerdere dagen – en in de tussentijd staat Waterstones Amsterdam op ons lijstje. Want als boekenwurm verveel je je (bijna) nooit.

Gepubliceerd door

6 reacties op ‘Verslag van een fijn dagje boekshoppen en vegan eten in Londen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s